Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Help, ik kan niet kiezen! Wetenschappers verklaren waarom je last hebt van keuzestress

Keuzes. We moeten er elke dag tientallen, zo niet honderden maken. Niet moeilijk dat je hierdoor langzaam maar zeker transformeert in een eeuwige twijfelaar. Wetenschappers hebben nu achterhaald waar die keuzestress exact vandaan komt.

3 reacties

 • emiel wouters

  3 jaar geleden
  Als je het moeilijk hebt met keuzes te maken, Dan hebt je VEEL TE VEEL. Ik eet wat op tafel komt anders ga je dood, punt. Ik loop in de zure regen, goedkoper dan Mèches bij de coiffeur, die zijn gratis. Ik zeg op alles ja, ook als ik weet dat het nee moet zijn.
 • Paul van de velde

  3 jaar geleden
  Netflix en duizenden films? Waar staan die dan, het zijn steeds dezelfde 3e rangsfilms die aangeboden worden. En de filmen met bekende en grote acteurs zijn meestal overjaars.
 • Jean Emare

  3 jaar geleden
  Momenteel zijn er 4 vrouwen waarmee ik 'omga'.. Ik kan niet kiezen.. Allicht voldoet geen enkele aan al mijn verlangens zeker.
 1. Een beetje doemdenken is heilzaam en een parentale burn-out zie je aankomen: 10 nieuwe inzichten voor een betere mentale gezondheid

  Een beetje doemdenken is heilzaam en een parentale burn-out zie je aankomen: 10 nieuwe inzichten voor een betere mentale gezondheid

  Mentale gezondheid is een hot topic. Belgen worstelen meer met burn-outs of eetstoornissen en de wachttijden in de mentale zorg zijn ellenlang. Ter ere van de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid van 1 tot 10 oktober delen we tien inzichten uit recente stukken die de redactie zijn bijgebleven en die je helpen je mentale huishouden op orde te krijgen. Van remedies voor ‘sociale katers’ of tips voor meer werkgeluk tot het beste wapen tegen burn-out.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Voorproefje van NINA met Véronique Leysen: “Ik heb nog getwijfeld of ik niet voor een studie geneeskunde zou gaan”

  Voorproef­je van NINA met Véronique Leysen: “Ik heb nog getwijfeld of ik niet voor een studie geneeskun­de zou gaan”

  Van Ketnet naar een eigen koffiebar en een breigoedlabel - Véronique Leysen (35) deed het allemaal. Maar recent gooide de mama van twee zoontjes het over een geheel andere boeg, en begon ze een studie interieurvormgeving aan de Thomas More-hogeschool. Pittig, maar ze doet het met passie. “Als kind was ik de hele living en kamer aan het verschuiven. Dat doe ik nog altijd. Ik wil dat je graag in een ruimte rondloopt en met plezier in een zetel gaat zitten.”