Iedere moderne smartphone heeft in de standaard foto-app ook wat knoppen om foto's te bewerken. De ogen net wat groter, de lippen een tikje voller, de huid egaler, de pukkel weggegumd.
Volledig scherm
PREMIUM
Iedere moderne smartphone heeft in de standaard foto-app ook wat knoppen om foto's te bewerken. De ogen net wat groter, de lippen een tikje voller, de huid egaler, de pukkel weggegumd. © Getty Images

Google en Snapchat waarschuwen voor onrealistische beautyfilters. “Jongeren krijgen het idee dat hun uiterlijk maakbaar is”

Google en Snapchat voeren campagne tegen standaard ingeschakelde beauty- en straktrekfilters in fotoapps. Een initiatief dat toegejuicht wordt door artsen en communicatiewetenschappers. “Jongeren krijgen het idee dat alles maakbaar is en dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun uiterlijk. Daar moeten we kritisch naar kijken.”

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 1. Nieuw boek geeft 52 methodes om te communiceren met mensen met dementie: “Ik wil tonen dat iemand die alzheimer heeft wél nog bereikbaar is”
  PREMIUM

  Nieuw boek geeft 52 methodes om te communice­ren met mensen met dementie: “Ik wil tonen dat iemand die alzheimer heeft wél nog bereikbaar is”

  “Waarom praten we met een persoon met dementie altijd over het verleden? De toekomst is ook voor hen een beweegreden. Het geeft een doel om voor uit bed te komen.” Dat is een van de baanbrekende stellingen van Dr. Kasper Bormans (33). Hij schreef een nieuw boek over alzheimer en hoe je kan blijven communiceren met mensen met dementie. Op Wereld Alzheimer Dag vertelt hij over zijn onderzoek dat de klassieke dementiezorg omdraait en deelt hij alvast drie hoopvolle methodes met ons.