Anaïs Otis/Gitte Haenen
Volledig scherm
PREMIUM
Anaïs Otis/Gitte Haenen © Rebecca Fertinel

Gitte (35) en Anaïs Otis (20) pleiten voor meer begrip voor hun beperking. “Mensen praten met kinderlijke stem wanneer ze me in rolstoel zien”

Goed GevoelVandaag is het de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking. Gitte (35) verloor een been en is topsporter. Anaïs Otis (20) heeft lichte mentale en motorische beperkingen en wil make-upartiest worden. Allebei laten ze zich niet tegenhouden om hun dromen na te jagen. “Toen ik met familie een klimparcours bezocht en iemand zei dat ik het maar even moest uitzitten, heb ik gezorgd dat ik als eerste op die deathride zat.”

 1. Andy (48) en Griet (47) wonen samen met negen mensen met beperking: “Net Temptation Island hier, met vlinders op de ene dag en liefdesverdriet op de andere”
  PREMIUM
  Brugge

  Andy (48) en Griet (47) wonen samen met negen mensen met beperking: “Net Temptation Island hier, met vlinders op de ene dag en liefdesver­driet op de andere”

  Twee jaar geleden besloten Andy Rullens (48) en Griet Van Coillie (47) om in VillaVip te trekken en zorgkoppel te worden. Ze namen drie mensen met een beperking op in hun gezin. Vandaag zijn het er al negen. “Het is een bonte bende twintigers, dertigers en veertigers bij elkaar”, glimlacht het koppel. “Er zijn hier wel eens conflicten, ja, maar ook véél heerlijke groepsmomenten.”
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.