Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Genoeg gezeurd, probeer wat meer te lachen! Psycholoog legt uit waarom humor het beste redmiddel is in coronatijden

Goed GevoelFamilies vieren kerst gescheiden, feestzalen blijven leeg en het ziet er naar uit dat corona ook in 2021 ons leven zal blijven beheersen. We hebben genoeg om over te zagen en te klagen, maar vrolijk worden we er niet van. Veel beter is het om te grappen en te grollen. Volgens sociaal psycholoog Madelijn Strick is humor écht het beste medicijn. Ze legt uit waarom en geeft praktische tips om elke dag meer te lachen. “Koude lucht en mondkapjes zorgen bij brildragers voor beslagen glazen. Mens, erger je niet, maar lach ermee: ‘Tiens, de weerman had vandaag toch geen mist voorspeld?’”

5 reacties

 • Jacques Hillaert

  2 weken geleden
  Een oud gezegde: lachen is gezond, mensen zouden meer optimisme aan de dag moeten leggen, oprecht en eerlijk optimisme, geloven in een betere toekomst en er naar streven, met kniezen en vloeken kom je geen snars vooruit.
 • Rachel Janssens

  3 weken geleden
  Humor is inderdaad de beste pijnstiller. Helaas zijn de meeste mensen al jarenlang compleet verzuurd en dat heeft niets met Covid-19 te maken. Wel met egoïsme en narcisme.
 • Theo Schuermans

  3 weken geleden
  We hebben nog veel redenen om te lachen, wacht maar als we onze belastingsbrief volgend jaar krijgen, we zullen nog minder lachen. Want wij zullen de coronarekening moeten betalen. Het was dit jaar al maal twee, wat gaat het volgend jaar zijn.
 • Jenny stevens

  3 weken geleden
  Lachen is gezond .Hou ervan is al lang geleden .Met tranen in de ogen lachen en vanuit de buik .zalig !
 • Karel Flanders

  3 weken geleden
  En je mag met bijna niets meer lachen of van alle kanten kunnen ze je met processen belagen. Van Gaston & Leo tot Urbanus, overal wordt er in geknipt, je mag nog enkel jezelf uitlachen en ik heb daar geen probleem mee maar hoelang nog voordat ze dat ook verbieden.
 1. Belgische barones Michèle Coninsx is topvrouw antiterreur bij de Verenigde Naties in New York: “Hard werken zit in mijn DNA”
  PREMIUM

  Belgische barones Michèle Coninsx is topvrouw antiter­reur bij de Verenigde Naties in New York: “Hard werken zit in mijn DNA”

  Haar naam staat niet elke week in de krant, maar Michèle Coninsx strijdt al heel haar carrière op het hoogste niveau tegen terrorisme. Sinds drie jaar doet ze dat vanuit New York, waar ze Ondersecretaris-Generaal voor het Antiterrorismecomité van de VN-Veiligheidsraad is. Kort gezegd: een job aan de wereldtop. en gesprek met een van de machtigste vrouwen van ons land. “Af en toe zeg ik tegen mijn man: ‘ik duik weer onder’. En dat is bijna letterlijk zo. Ik ben volledig opgezogen door het werk en het tijdsverschil. Dan is er geen tijd voor een telefoontje naar het thuisfront.”
 2. Toxic masculinity versus mannen die rokken dragen: “Mannen zijn paranoïde over hun eigen mannelijkheid”, zegt genderexpert
  PREMIUM

  Toxic masculini­ty versus mannen die rokken dragen: “Mannen zijn paranoïde over hun eigen mannelijk­heid”, zegt genderex­pert

  Toxic masculinity, het is een term die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Wat bedoelt men daar precies mee? “Mannen grijpen elke kans aan om hun mannelijkheid te bewijzen. En dat kan soms slecht uitdraaien", vertelt specialist in gender- en seksualiteitsgeschiedenis Henk de Smaele. “Anderzijds worden er stilaan ook nieuwe vormen van mannelijkheid gecreëerd en aanvaard.” Denk maar aan tieneridool Harry Styles die onlangs voor Vogue in vrouwenkledij poseerde.
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"