Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Generatie ongelukkig: burn-out maakt steeds jongere slachtoffers

"Als we niet ingrijpen, komt er een tsunami van burn-outs op ons af". Dat is de opvallende conclusie van een nieuwe oriëntatiestudie naar het fenomeen. Het burn-outrisico bij generatie Z, oftewel de 8- tot 23-jarigen van vandaag, blijkt immers alarmerend hoog.

19 reacties

 • Jurgen Aerts

  3 jaar geleden
  frank willems Een burn-out ... Time out is in het volleybal ...
 • frank willems

  3 jaar geleden
  50 jaar gewerkt 6 op de 7 ik had geen tijd voor een Time Out .
 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Jan de Korte,het is makkelijker om kritiek te geven op jeugd(ikzelf ben 47) dan eens echt eens hun leven te kennen in welke omstandigheden ze nu moeten werken tegenover ik 25 jaar geleden.Opscheppen over hoe 'sterk' de vroegere generatie was,is reeds lang achterhaald.1 voorbeeld:een inkomen van 1 ouder was voldoende om rond te komen in een groot gezin en hypotheek af te betalen..nog even doorgaan,Jan?
 • danny buyse

  3 jaar geleden
  40 jaar geleden was het leven veel soberder, harder en met veel minder luxe dan vandaag. Vroeger geen Gsm, smartphone, laptop en een tv zonder kleuren beeld. Wassen in een kuip i.p.v. douche of bad. Slapen in een kamer waar ijsbloemen op de binnenkant van het venster groeiden van de kou en toiletbehoefte in een emmer op de kamer. Toilet met plank en een gat erin buiten op de koer. Verwarming maar op één plaats met kolenvuur. Thuisverpleging bestond niet enz.
 • Bart De keuster

  3 jaar geleden
  En facebook , dat is de echte boosdoener , iedereen ziet alleen maar de mooie dingen van een ander en zo krijgen ze het gevoel te min te zijn