Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Getty Images

Geen toffe vooruitzichten, wel onzekerheid: waarom corona zo lastig is voor studenten én wat ze eraan kunnen doen

“Ik weet oprecht niet hoelang ik dit nog volhoud.” De noodkreet van de 18-jarige Felix Coens laat niemand onberoerd. Veel jongeren zitten in hetzelfde schuitje. Een studententijd zou de meest zorgeloze periode moeten zijn, maar dat wordt grandioos verknald door corona. Daarom richtte Kim (21) A Student op, een start-up die het welzijn van leeftijdsgenoten moet boosten. Studentenpsycholoog Philip Swerts geeft enkele praktische tips om het hoofd boven water te houden. 

 1. INTERVIEW. De eerste vrouwelijke decaan van de Vlerick Business School Marion Debruyne (48): “Ooit was ik hier zelf een verlegen studentje”
  PREMIUM

  INTERVIEW. De eerste vrouwelij­ke decaan van de Vlerick Business School Marion Debruyne (48): “Ooit was ik hier zelf een verlegen studentje”

  Ze schopte het van studente tot decaan. Als eerste vrouw ooit leidt Marion Debruyne de Vlerick Business School, waar de Marc Couckes en Bart Verhaeghes dezer wereld de stiel leerden. Thuis heeft ze met haar echtgenoot en twee zonen drie mannen onder de vleugels. “Het zijn veel bordjes om in de lucht te houden. En soms knalt er al eens eentje tegen de grond.”
 2. Vrouwen in de muziek zijn nog steeds in de minderheid. “Het helpt niet dat ze afgerekend worden op hun uiterlijk”, zegt Noémie Wolfs

  Vrouwen in de muziek zijn nog steeds in de minderheid. “Het helpt niet dat ze afgerekend worden op hun uiterlijk”, zegt Noémie Wolfs

  Het is de Week van de Belgische Muziek. Het uitgelezen moment voor een portie girl talk met een Belgische muzikante. Vandaag: Noémie Wolfs (33). Ze stipt aan dat de muziekwereld nog steeds een mannenbastion is, maar dat er gelukkig iets lijkt te bewegen onder de jonge muzikantes. “Steeds meer vrouwen laten hun stem horen en worden gedraaid op de radio. Een geweldige evolutie.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!