Volledig scherm
© Thinkstock

Facebook maakt zelfzekerder maar minder ambitieus

Enkele minuutjes je Facebookprofiel controleren is goed voor je zelfvertrouwen, maar maakt het je wel minder ambitieus, dat heeft een recent onderzoek aangetoond.

 1. Zangeres Nikkie van Lierop transformeerde van nachtraaf in een vroege vogel: “Vroeger ging ik slapen om 5 uur, nu word ik op dat uur wakker”

  Zangeres Nikkie van Lierop transfor­meer­de van nachtraaf in een vroege vogel: “Vroeger ging ik slapen om 5 uur, nu word ik op dat uur wakker”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: zangeres en schrijfster Nikkie van Lierop (57). “Ik hou van de stilte net voor de wereld wakker wordt. Zalig. Ik sta op rond vijf uur, half zes, om te beginnen schrijven. Ik zet een koffie, rook een sigaret en begin eraan.”
 2. Fuck de filter: Vlaamse en internationale influencers doen oproep voor meer puistjes, poriën en rimpels op Instagram
  PREMIUM

  Fuck de filter: Vlaamse en internatio­na­le influen­cers doen oproep voor meer puistjes, poriën en rimpels op Instagram

  Britse make-upartieste Sasha Pallari is de filters op sociale media grondig beu. Met de hashtag #filterdrop moedigt ze aan om ons echte, blote gezicht te delen, inclusief puistjes, poriën en rimpels. Ook Vlaamse influencers Laurentine Van Landeghem en Nadia El Makhfi doen mee. “Het schoonheidsideaal wordt voor een deel bepaald door de modellen in magazines. Daar kunnen we niets aan veranderen. Maar wat we tonen online? Dat hebben we in eigen handen.”
 1. 3 Filosofen over hun passie en job: “We worden gezien als grote wijzen waar je bij kan aankloppen om hét antwoord te krijgen. Alsof wij weten hoe je moet leven”
  PREMIUM

  3 Filosofen over hun passie en job: “We worden gezien als grote wijzen waar je bij kan aankloppen om hét antwoord te krijgen. Alsof wij weten hoe je moet leven”

  Vergeet het clichébeeld dat filosofen oude mannen zijn. Er staat een nieuwe generatie vrouwelijke denkers op die het maatschappelijk debat kleur geven. Wij gingen op de koffie met drie filosofes, die ronduit babbelden over hun passie en de relevantie van hun vak. “Door corona zijn onze levens op pauze gezet en werd je gedwongen om na te denken over je keuzes. Je job, je gezin, je relatie … Filosofie kan daar enorm bij helpen.”
 2. 65% tieners heeft online contact met 'vreemde mensen'

  65% tieners heeft online contact met 'vreemde mensen'

  Negen op de tien Vlaamse jongeren tussen 12 en 18 jaar zijn actief op minstens één sociaal medium, met Facebook als absolute marktleider. Ze doen dat vooral om contacten te onderhouden met anderen die ze uit het 'offline' leven kennen, met name vrienden die ze zelden zien (92 procent), vrienden die ze vaak zien (89 procent) en familieleden (81 procent). Maar liefst 65 procent van de jongeren heeft echter ook contactpersonen die ze nog nooit ontmoet hebben. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Universiteit Antwerpen (UA).