-
Volledig scherm
- © Getty Images/iStockphoto

Eenzaamheid piekt: zo wapen je je er tegen

Gaat Vlaanderen gebukt onder een eenzaamheidsepidemie? Die vraag houdt niet alleen presentator Xavier Taveirne, die er vanaf 20 november een vierdelige Canvas-reeks aan wijdt, bezig. Deskundigen waarschuwen dat we eenzaamheid maar beter serieus nemen. “Het is killer nummer een, dubbel zo dodelijk als alcohol.” Voel jij je soms eenzaam? We geven enkele tips. 

4 reacties

 • Tina Colpaert

  1 jaar geleden
  je moet zelf ook een beetje sociaal uit de hoek komen waar ik ook ben mensen beginnen vaak zelf tegen mij te praten als ik ergens alleen ben en heb geen problemen mee!
 • Mathieu Vandelook

  1 jaar geleden
  Voor de echte eenzamen onder ons zijn bovenstaande tips eerder een slag in het gezicht ipv. een hulpmiddel.
 • Katelijne Sedeyn

  1 jaar geleden
  Tja idd Ik ken heel veel mensen maar kennissen dus Voor de rest geen familie meer en buren die elkaar de duvel aandoen Heel erg ver gaan ze! Voor alles sta ik alleen Vrienden zijn getrouwd wonen te ver etc etc Voor de rest afhankelijk van familiezorg voor boodschappen te doen mits ik minder mobiel ben na operatie heup en knie. ..Nu intresseert het me zelfs niet meer dat mijn verjaardag werd vergeten en ik alleen was Óók met elke feestdag Mezelf verwennen Met invaliditeitsuitkering?
 • stijn de munck

  1 jaar geleden
  De sociale platformen zijn het zogezegde nieuwe sociale welzijn. Eindelijk begint men te beseffen dat dit een zeepbel is en men weer onder elkaar dient te komen! Goed zo, mensen kol terug buiten en terug bij elkaar zoals vroeger. Er zal meer verdraagzaamheid en realiteit ontstaan!
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen