Audrey Witteboon met haar poes Mao
Volledig scherm
PREMIUM
Audrey Witteboon met haar poes Mao © Steven Richardson

Een psycholoog en singles vertellen waarom een huisdier het ideale knuffelcontact is: “Wat mijn honden voor mij betekenen? Bijna alles”

Het voorbije jaar voelde dat lege huis voor veel alleenstaanden als een beproeving. Een mogelijke redding? Een huisdier. “Dat brengt leven in huis, stilt de huidhonger en verlaagt het stressniveau”, weet psychologe Els Schaerlaeken. Drie Vlaamse singles bevestigen en spreken uit ervaring. “Ik vind het leuk om thuis te komen en te weten dat er iemand op mij wacht.” 

12 reacties

 • Patrick Moers

  4 weken geleden
  Ik moet ze gelijk geven.
 • Danny Buyse

  4 weken geleden
  In wat schieten wij mensen tekort dat we mekaar niet meer graag knuffelen en dat dan overgecompenseerd wordt met dieren? Dat is ook voer voor psychologen.
 • Rudy Chalmet

  4 weken geleden
  Wij hebben elk onze hond thuis , ik een blue merle aussi , mijn vrouwtje een golden retriever , en mijn dochter een tricolor aussi . Ook heb ik een poes , een highlander , en geloof me , we zouden ze allemaal voor geen geld willen missen . Zij zijn eerlijk , zijn altijd super content als je terug thuis komt , en staan altijd klaar voor een knuffel ....
 • Triene Despriet

  4 weken geleden
  Dieren zijn heel lief en dankbaar als JIJ lief bent voor hen. Hou er rekening mee in de gezinssituatie en geef hen een gouden, proper mandje of kooitje. Ze zijn het beste wat de wereld te bieden heeft voortaan.
 • Danielle Duym

  4 weken geleden
  Ik ben nooit alleen en nooit eenzaam. Momenteel heb ik 4 eigen katten + 2 wilde katten die bij mij op restaurant komen. Elke dag minstens 6 goede redenen om op te staan. Elke nacht slaapt er minstens eentje bij mij, elke avond knuffels en kopjes in overvloed. Elke ochtend spektakel wanneer hun speelkwartiertje begint. Zij zijn mijn allerbeste vrienden. De pandemie maakt dat nog duidelijker.
 1. 3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwangerschap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartverscheurend”
  PREMIUM

  3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwanger­schap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartver­scheu­rend”

  2020 loopt stilaan op z’n einde. Het was allesbehalve een evident jaar. Al helemaal niet voor vrouwen die in verwachting waren. Voor hen geen uitgebreide babyborrel, geen grootouders die op kraambezoek kunnen komen. En nog erger: geen troostende knuffels van vrienden en familie als het allemaal vreselijk misloopt en je het kindje verliest. Drie vrouwen, Lynn, Maaike en Sophie, delen hun verhaal. “Plots was ik geen mama meer en hij geen papa. Vrienden waren stil, ouders kwamen niet. We waren alleen met ons verdriet.”
 1. Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"
  Play

  Agenten getuigen over waanzin tijdens bestorming Capitool, ze riepen: "Dood hem met zijn eigen wapen"

 2. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"