Volledig scherm
© unsplash

Een meditatie app of kleuren voor volwassenen, werkt dat écht tegen stress?

GetestDat stress ongezond is, weet je. Gelukkig zijn er duizenden anti-stressmiddeltjes op de markt. Allemaal beloven ze ons een helder hoofd en een rustigere hartslag. Wat werkt wel en wat lost de verwachtingen niet in? Omdat het leven op een online redactie al eens hectisch durft te zijn, waren wij de ideale proefkonijnen.

 1. Zangeres Nikkie van Lierop transformeerde van nachtraaf in een vroege vogel: “Vroeger ging ik slapen om 5 uur, nu word ik op dat uur wakker”

  Zangeres Nikkie van Lierop transfor­meer­de van nachtraaf in een vroege vogel: “Vroeger ging ik slapen om 5 uur, nu word ik op dat uur wakker”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: zangeres en schrijfster Nikkie van Lierop (57). “Ik hou van de stilte net voor de wereld wakker wordt. Zalig. Ik sta op rond vijf uur, half zes, om te beginnen schrijven. Ik zet een koffie, rook een sigaret en begin eraan.”
 2. Schaam u, bodyshamer! Waarom rekenen we mensen af op hun gewicht?
  PREMIUM

  Schaam u, bodyshamer! Waarom rekenen we mensen af op hun gewicht?

  De voorbije week werden Billie Eilish en Rebel Wilson het slachtoffer van bodyshaming. Het 18-jarige popwonder is volgens sommigen te dik. Wilson krijgt dan weer kritiek omdat ze is afgevallen. Het is, met andere woorden, ook nooit goed. Klinisch psycholoog Annelies Van Den Haute heeft zich gespecialiseerd in bodypositivity en legt uit waarom we mensen genadeloos beoordelen op hun uiterlijk. En vooral: hoe we milder kunnen zijn voor elkaar.