In de tijd van onze grootmoeders was het bijvoorbeeld nog de evidentie zelve dat een ervaren vrouw uit het dorp aanwezig was tijdens de bevalling.
Volledig scherm
PREMIUM
In de tijd van onze grootmoeders was het bijvoorbeeld nog de evidentie zelve dat een ervaren vrouw uit het dorp aanwezig was tijdens de bevalling. © Pexels

Doula’s winnen aan populariteit in Vlaanderen. Ook Yati liet zich bijstaan door zo’n geboortecoach: “Ik schrok ervan hoe weinig ik over bevallen wist”

Wat hebben Meghan Markle, Eva Daeleman en Nicole Kidman gemeen? Ze bevielen alle drie met een doula: een geboortecoach die meeleeft en meepuft, maar geen medische handelingen verricht. Ook Yati en haar man Hans schakelden bij de bevalling van hun dochtertje zo’n doula in. Het hielp hen om de geboorte stressvrij te houden. Iets wat toekomstige ouders, zeker in deze tijden, steeds meer nastreven. Geboortecoach Veerle Peeters licht toe waarom doula’s nog aan populariteit winnen. “Een doula biedt wat in onze bevallingscultuur ontbreekt: emotionele ondersteuning.”

 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie