Volledig scherm
© THINKSTOCK

Dit eigenaardige syndroom doet u geloven dat u in een parallel universum leeft

Beeld u in dat u op een ochtend wakker wordt in de overtuiging dat u zich in een parallelle wereld bevindt. Uw bed en uw kamer zien er precies zo uit als het bed en de kamer waarin u gisteravond ging slapen. Toch bent u er rotsvast van overtuigd dat dit niet dezelfde kamer is, maar dat iemand (of iets) er een exacte kopie van heeft gebouwd. Onzin? Niet echt. Het verschijnsel bestaat, en het heeft een naam: reduplicatieve paramnesie. Over het hoe en het waarom wordt nog gespeculeerd, maar positief is alvast dat het syndroom na een tijd lijkt weg te ebben.

 1. INTERVIEW. De eerste vrouwelijke decaan van de Vlerick Business School Marion Debruyne (48): “Ooit was ik hier zelf een verlegen studentje”
  PREMIUM

  INTERVIEW. De eerste vrouwelij­ke decaan van de Vlerick Business School Marion Debruyne (48): “Ooit was ik hier zelf een verlegen studentje”

  Ze schopte het van studente tot decaan. Als eerste vrouw ooit leidt Marion Debruyne de Vlerick Business School, waar de Marc Couckes en Bart Verhaeghes dezer wereld de stiel leerden. Thuis heeft ze met haar echtgenoot en twee zonen drie mannen onder de vleugels. “Het zijn veel bordjes om in de lucht te houden. En soms knalt er al eens eentje tegen de grond.”
 1. Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn flirten bij romantisch diner: "Nu keek je naar mijn borsten en niet naar mijn kettinkje"

 2. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af