Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Dit advies kregen dames in de jaren zestig van vrouwenmagazines

Rond de jaren zestig gingen steeds meer vrouwen studeren, werken en kozen ze zelf wanneer ze kinderen kregen. Maar alsnog zag hun leven er totaal anders uit dan dat van de meeste vrouwen anno 2018. Dat we in ieder geval al een lange weg hebben afgelegd, bewijst het advies dat dames in 1960 kregen van bekende vrouwenbladen.

1 reactie

 • Theo Schuermans

  3 jaar geleden
  Raad vanuit de oude doos.
 1. Astrologie beleeft een revival: “Je echte horoscoop is zo veel uitgebreider dan wat je in een magazine leest”
  PREMIUM

  Astrologie beleeft een revival: “Je echte horoscoop is zo veel uitgebrei­der dan wat je in een magazine leest”

  Ascendant? Birth chart? (Astro)logisch toch! Wel ja, niet voor iedereen. En toegegeven, al die termen zijn ook gewoon ingewikkeld. Omdat we vandaag de Internationale Dag van Astrologie vieren, legt een astroloog ze haarfijn voor je uit. ‘Mercurius retrograde’, het ‘Watermantijdperk’ en ‘birth charts’ zijn straks niet langer codetaal. “Astrologie is zo populair omdat steeds meer mensen bewust in het leven staan. Het is een van de oudste en krachtigste manieren om inzicht te krijgen in de menselijke psyche.”
 2. Meisjes van 10 gebruiken op sociale media al filters om hun gezicht te bewerken. Pedagoog: “Geef niet meteen kritiek”

  Meisjes van 10 gebruiken op sociale media al filters om hun gezicht te bewerken. Pedagoog: “Geef niet meteen kritiek”

  Het leven speelt zich voor een groot deel online af, zelfs bij kinderen: apps als TikTok of Instagram zijn niet meer weg te denken. En dat is niet altijd een goede zaak. Volgens een nieuw onderzoek gebruiken meisjes vanaf hun tiende al filters op sociale media, en daar is hun zelfbeeld vaak de pineut van. Wat kan je doen als ouder? Pedagoog en gedragstherapeut Marijke Bisschop geeft tips.
 1. Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma
  Play
  Camping Coppens

  Staf Coppens en zijn kinderen halen hilarische grap uit met oma

 2. Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwagen
  Play

  Kijk hoe snelle reflexen van man zijn leven redden bij aanrijding door vrachtwa­gen