De zaak rond Sarah Everard laat veel mensen niet onberoerd. Ook deze vrouwen herkennen de angst van alleen op straat lopen.
Volledig scherm
PREMIUM
De zaak rond Sarah Everard laat veel mensen niet onberoerd. Ook deze vrouwen herkennen de angst van alleen op straat lopen. © rv

Deze 6 vrouwen voelen zich onveilig op straat: “Ik ben lange tijd bang geweest dat mijn outfit een foute reactie zou uitlokken”

Gill werd na een avondje uit in Leuven kort achtervolgd door een man. Toen de politie ter plaatse kwam, reageerde de agent ‘dat ze maar andere kleren had moeten dragen’. Het is een van de vele getuigenissen die we ontvingen na de moord op de Britse Sarah Everard (33). Zes vrouwen vertellen hun verhaal. “Als ik me onveilig voel, steek ik mijn sleutels tussen mijn vingers als een boksbeugel.” 

9 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Denk je nu echt dat mannen niet letten op hun kledij? Heb je al een minister gezien met gespierde armen in een marcelleke zoals Mark Wahlberg? Of in Spartacus-outfit zoals Kirk Douglas? Of met zichtbaar borsthaar zoals Burt Reynolds? Het is geen vrijheidsberoving om te letten op uw kledij. Mannen bedekken hun sexy lichaam en kiezen bewust voor deftige kostuums, om geen verkeerde reacties uit te lokken. Als je kostbare spullen zichtbaar in je auto laat liggen, dan geef je de dief de gelegenheid.
 • Lesley Debusschere

  1 maand geleden
  Als vrouw wordt je als kind aangeleerd hoe je je moet gedragen in het openbaar. Kleine meisjes met een rokje moeten netjes zitten, loop als vrouw ‘s avonds niet alleen op straat, kleed je niet uitdagend( net alsof vrouwen in een burka niet verkracht worden) , hou je sleutels klaar wanneer je naar je auto stapt.. De schuld ligt niet nij vrouwen, maar bij mannen. Toch wordt dit nog stteds weggelachen en geminimaliseerd. Van kleinsaf moet je jongens leren meisjes/vrouwen respect te behandelen!
 • Tamara Stinckens

  1 maand geleden
  ik kan overal lopen. Ik met mijn brutale mond zet mensen op hun plaats. loop il in korte rok geen domme opmerkingen. ook niet in brussel. K
 • Mario Tersago

  1 maand geleden
  Enkele jaren terug heeft een brusselse journaliste een gelijkaardige reportage/onderzoek gedaan. Hetgeen er pijnlijk duidelijk werd, werd eveneens door linkse politici en media, de doofpot in gestopt onder het mom, dat het rechtse propaganda zou zijn en provocerend naar bepaalde groepen. Wel, hoog tijd dat men dit verder gaat onderzoeken maar dan met een objectieve bril ipv politieke voorkeur of vooroordelen.
 • Jan Paulussen

  1 maand geleden
  Zelfs al loop je in je string op straat mag je nog niet lastig gevallen worden. Hoe dom kan je zijn zoiets te stellen. Burka's mogen niet en terecht. Andersom zou ook niet mogen en dat is ook heel terecht. Als je als man met geëtaleerd klokkenspel over de straat zou lopen ben je een exhibitionist, wordt je vervolgd en terecht. Bij vrouwen zou dat vrijheid zijn ?
 1. Lucide dromen maken je mentaal sterker. Expert legt stap voor stap uit hoe

  Lucide dromen maken je mentaal sterker. Expert legt stap voor stap uit hoe

  Sinds de Netflix-hit ‘Behind Her Eyes’ heeft iedereen het over lucide dromen: dromen waarin je bewust bent van het feit dat je aan het dromen bent. Wist je dat je zulke dromen actief kan opwekken en dat ze psychologisch heel nuttig kunnen zijn? Psycholoog Tim Post, auteur van het boek ‘Droom meester’ geeft er wereldwijd lezingen over. Hij licht toe: “Eenmaal je weet dat je droomt, kan je de touwtjes in handen nemen en je droom sturen. Je kan bijzondere dingen doen die in het echte leven nooit mogelijk zouden zijn.”
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af