Vezelrijke voedingsmiddelen zorgen voor diversere darmbacteriën, die ons humeur positief beïnvloeden.
Volledig scherm
PREMIUM
Vezelrijke voedingsmiddelen zorgen voor diversere darmbacteriën, die ons humeur positief beïnvloeden. © thinkstock

Depressief? Een streng dieet maakt je weer gelukkig

Met een bepaald dieet je depressie genezen? Volgens Amerikaanse onderzoekers van de Rush University in Chicago kan het. Alsmaar meer studies brengen de invloed van voedsel op ons brein in kaart.

  1. StuBru-stem Michèle Cuvelier moet als avondmens vroeg opstaan: “Ik weet niet of ik het zou kunnen, heel mijn leven ochtendradio maken”

    Stu­Bru-stem Michèle Cuvelier moet als avondmens vroeg opstaan: “Ik weet niet of ik het zou kunnen, heel mijn leven ochtendra­dio maken”

    Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: presentatrice Michèle Cuvelier. Zij is al anderhalf jaar een verplicht ochtendmens. “Door vroeg op te staan, ben ik héél lui geworden. Ik at net iets te veel McDonald’s en deed nooit aan sport.” (Belangrijk: dit interview werd afgenomen en gedrukt in NINA voor Michèle positief testte.)
  2. Mensen luisteren meer dan ooit naar podcasts over mentale gezondheid: deze shows zijn het streamen waard

    Mensen luisteren meer dan ooit naar podcasts over mentale gezondheid: deze shows zijn het streamen waard

    Meer dan een halfjaar geleden is ons leven op z’n kop gezet door corona. En het psychische effect daarvan is niet min. Dat merkt ook Spotify. Volgens de streamingdienst luisteren mensen meer dan ooit naar podcasts die gaan over mentale gezondheid. Als troost, want je hoort dat anderen ook met dezelfde gedachten rondlopen. Op zoek naar een oorvol inspiratie, steun of wijsheid? Deze podcasts kunnen helpen.