Jessica De Block, Elfi De Bruyn en Loewi Monballiu gebruiken alledrie de wet van aantrekkingskracht in hun dagelijkse leven.
Volledig scherm
PREMIUM
Jessica De Block, Elfi De Bruyn en Loewi Monballiu gebruiken alledrie de wet van aantrekkingskracht in hun dagelijkse leven.

“De wet van aantrekkingskracht is van toepassing op iedereen, of je er nu in gelooft of niet.” Drie ondernemers over hoe zij hun doelen ‘manifesteren’


‘Manifesteren’ is de kunst om met je gedachten iets in je leven te brengen, volgens de wet van de aantrekkingskracht. Boeken over die praktijk bestaan al sinds het begin van de vorige eeuw, maar de laatste tijd is de materie steeds populairder. Niet alleen bij ‘spiri wiri’s’, maar bij alle lagen van de bevolking. Ondernemers Loewi Monbaliu, Jessica De Block en Elfi De Bruyn gebruiken de wet van aantrekkingskracht in hun dagelijkse leven. Manifestatiecoach Rita Vanhumskercken van Freedomlab maakte er zelfs haar job van en werd manifestatiecoach. Zij vertelt ons alles wat we erover moeten weten.

 1. Intensivist Geert Meyfroidt steelt graag de avonduren: “Tijdens de eerste coronagolf kon ik niet slapen”

  Intensi­vist Geert Meyfroidt steelt graag de avonduren: “Tijdens de eerste coronagolf kon ik niet slapen”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Geert Meyfroidt (49). Als intensivist en kliniekhoofd in het UZ Leuven racet hij door de coronacrisis, vaak met maar een paar uren slaap achter de kiezen. “Je moet echt niet wakker liggen van wat occasioneel slaaptekort. Ik zie nogal wat ellende om me heen en dan besef je maar al te goed hoe relatief zo’n nachtje minder goed slapen is.”
 2. Moeite met goede voornemens volhouden? Probeer dit trucje dat Oprah Winfrey, Will Smith en Jim Carrey ook gebruiken

  Moeite met goede voornemens volhouden? Probeer dit trucje dat Oprah Winfrey, Will Smith en Jim Carrey ook gebruiken

  Goede voornemens maken we allemaal, maar hoe vaak houden we er ons ook aan? Laurentine Van Landeghem, oprichtster van Clouds of Fashion, gelooft net als Oprah Winfrey, Jim Carrey of Will Smith in de kracht van ‘affirmaties’ en ‘visualisaties’ om je doelen te bereiken. Termen die zweverig klinken, maar wetenschappelijk aangetoond doeltreffend zijn. “Het zijn twee tools die je kunnen helpen je droomleven te creëren", zegt Laurentine.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af