Volledig scherm
© thinkstock

De tien grootste leugens die we onszelf blijven wijsmaken

Geef het toe: we vinden het helemaal niet leuk als we door andere personen bedrogen en belogen worden. Het kan ons boos, droevig of teleurgesteld maken. Toch is de waarheid dat we onszelf elke dag opnieuw enkele leugens wijsmaken die in principe niet waar hoeven te zijn. Lees hier de tien grootste leugens die we onszelf vertellen en hoe je ze kan negeren op weg naar een zorgelozer leven.

 1. Zwaar zieke NINA-columniste Lara Switten mag enkel in het weekend bij haar gezin zijn: “Ik hoop op een mirakel”

  Zwaar zieke NI­NA-columniste Lara Switten mag enkel in het weekend bij haar gezin zijn: “Ik hoop op een mirakel”

  NINA-columniste Lara Switten (34) voert een harde strijd tegen baarmoederhalskanker. In een diepgaand interview in NINA dit weekend vertelt de wondermooie vrouw van Steffen en mama van Philippa (5), Romée (2) en Gabriel (1 maand) over hoe haar gezin het stelt, waarom ze zo openlijk haar ziekte deelt en hoe zij de voorbije weken ervoer. “Er is altijd érgens een sprankeltje hoop. Zolang de dokters me niet hebben opgegeven, hou ik me daar koppig en stevig aan vast.”
 2. 3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwangerschap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartverscheurend”
  PREMIUM

  3 mama’s van 2020 getuigen over hun zwanger­schap: “Mijn man had corona en kon zelfs niet bij de bevalling zijn. Hartver­scheu­rend”

  2020 loopt stilaan op z’n einde. Het was allesbehalve een evident jaar. Al helemaal niet voor vrouwen die in verwachting waren. Voor hen geen uitgebreide babyborrel, geen grootouders die op kraambezoek kunnen komen. En nog erger: geen troostende knuffels van vrienden en familie als het allemaal vreselijk misloopt en je het kindje verliest. Drie vrouwen, Lynn, Maaike en Sophie, delen hun verhaal. “Plots was ik geen mama meer en hij geen papa. Vrienden waren stil, ouders kwamen niet. We waren alleen met ons verdriet.”
 3. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is