Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

De kracht van kerst: waarom het volgens een psycholoog zo veel deugd doet om nu al de kerstboom te versieren en kaartjes te versturen

Al jaar en dag volgen we de ongeschreven regel: pas na Sinterklaas mag de kerstboom opgezet worden. Maar dit jaar lappen we dat vrolijk aan onze laars. De verkoop van kerstbomen start vroeger dan ooit en de eerste kerstkaartjes zitten al in de brievenbus. Corona zit er ongetwijfeld voor iets tussen, maar waarom maakt kerst zo gelukkig? Psycholoog Ad Vingerhoets legt uit. “De eindejaarsperiode is bij uitstek de tijd van de nostalgie.”

4 reacties

 • Katelijne Sedeyn

  2 weken geleden
  De Kerstboom geeft een mooie sfeer in huis Ik geniet ervan En ja ik ben alleen!
 • Arifiene De Laet

  1 maand geleden
  Ik word hier zo neerslachtig van. Ik heb niks met feestdagen en versiering die erbij hoort. Het is elk jaar van moeten en ja als je kinderen hebt moet je echt wel. Nu omdat het zo'n rotjaar was moet alles maar extra vroeg uit de kast getrokken worden om de kinderen gelukkig te maken. Wij hebben niks gemist door lockdown, kinderen zijn er niet ongelukkig door geworden dus wij gaan gewoon normaal verder. En als ik het in mijn omgeving hoor dan denken genoeg menser er hetzelfde over.
 • Kurt Neyens

  2 maanden geleden
  Zever. Een lekkere maaltijd met de grootouders erbij en pakjes voor iedereen. DAT hebben de mensen anno 2020 nodig!
 • Rozemieke Fritz

  2 maanden geleden
  Ik vind er eigenlijk niets plezant aan om de kerstboom te versieren of om kaartjes te sturen. Kaartjes verstuur ik alleen maar omdat het door sommige mensen verwacht wordt om er eentje te krijgen. Kerstboom wordt bij ons thuis op 01/01 altijd al terug afgebroken, om ervan af te zijn.
 1. Hilke kocht cryptomunten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"
  Play

  Hilke kocht cryptomun­ten, maar is nu haar wachtwoord vergeten: "Mijn zuurheid vergroot als de waarde stijgt"

 2. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers