Bob van Mol
Volledig scherm
© Bob van Mol

COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Mijn collega’s lijken wel een handboek te hebben gelezen over ‘How to be fun at parties’”

Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Hanne kan de ongemakkelijkheid van dansen op een bedrijfsfeest niet van haar afkrijgen. Een gevoel van jaloezie tegenover haar swingende collega’s? “Ze doen het zo goed, zoveel van hen, verstand op nul, niet denken aan al dan niet meezingen, handen in de lucht, alles lekker los, iemands hand vastnemen ...”

 1. "Ik zag liefde, rook harmonie en proefde evenwicht." Leen (49) vertelt wat er precies gebeurde tijdens haar psychose die 17 dagen duurde
  PREMIUM

  "Ik zag liefde, rook harmonie en proefde evenwicht." Leen (49) vertelt wat er precies gebeurde tijdens haar psychose die 17 dagen duurde

  “Ik heb ooit iets meegemaakt dat ik toen niet kon verwerken, en dat is jaren later via een psychose uit mijn lijf gekomen.” Op haar 44e krijgt webredacteur Leen Verhaert (49) een psychose. In onze reeks ‘Storm in mijn hoofd’ laat ze ons binnenkijken in haar hoofd en beschrijft ze precies wat er door haar heen ging tijdens de kortsluiting in haar hersenen. Zo probeert ze het taboe rond psychose te doorbreken. Psychoanaly­ticus Stijn Vanheule legt uit wat een psychose is en waarom het ieder van ons kan overkomen.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Er zijn meer dingen in het leven dan je beleggingsapp, Frederik”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Er zijn meer dingen in het leven dan je beleggings­app, Frederik”

  Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Als Hanne een autosticker van het Apple-logo ziet, fronst ze de wenkbrauwen. “Ik vraag me af waarom mensen altijd de noodzaak voelen zich te identificeren met merken, producten of bedrijven waar ze grote fan van zijn.”