Deze foto werd gemaakt op de afscheidsceremonie van de mama van Lara.
Volledig scherm
PREMIUM
Deze foto werd gemaakt op de afscheidsceremonie van de mama van Lara. © Frankie and Fish

COLUMN. Lara Switten (35) mama van 3 die strijdt tegen kanker: “Het heeft lang geduurd voor ik besefte dat vriendinnen niet komen om picture perfect Lara te zien. Ze komen voor mij. Gewoon Lara.”

Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag heeft ze het over vriendschappen. Sommige zijn vertroebeld door haar ziekte, anderen versterkt. “De afgelopen tijd heeft me doen inzien dat vriendschap niet draait om wat je online deelt, maar wel wat je achter gesloten deuren met elkaar deelt.”

 1. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, over de kracht van haar man: “Als ik weg ben, ben ik weg. Maar Steffen moet door”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker, over de kracht van haar man: “Als ik weg ben, ben ik weg. Maar Steffen moet door”

  “Stukje per beetje neem ik afscheid van de dingen die mij Lara maken.” Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag praat ze over haar man Steffen, haar rots in de branding, de vader van haar oogappels, haar grote liefde. “Ik zie Steffen en de kinderen en ik geloof: ‘Jullie zijn een ijzersterk team’.”
 2. 
Lieven Van Gils over de balans tussen werk en privé: “Mocht ik weten wat ik nu weet, dan had ik meer tijd met mijn zonen doorgebracht”

  Lieven Van Gils over de balans tussen werk en privé: “Mocht ik weten wat ik nu weet, dan had ik meer tijd met mijn zonen doorge­bracht”

  “Ik heb last van een zekere gejaagdheid.” Nachtraaf of vroege vogel? Presentator en journalist Lieven Van Gils (57) is het allebei. Hij bezit een onweerstaanbare drive om áltijd iets te willen ondernemen. Zowel in zijn carrière als in zijn privéleven. Maar heel af en toe beseft Lieven ook het belang van er gewoon te ‘zijn’. Als echtgenoot en als vader. “Ik kan niet wachten om er opnieuw met mijn gezin op uit te trekken.”
 3. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker. “Ik ben een harde tante, altijd geweest. Maar ik ben op”
  PREMIUM

  COLUMN. Lara Switten (35), mama van 3 die strijdt tegen kanker. “Ik ben een harde tante, altijd geweest. Maar ik ben op”

  Lara Switten (35) werd in december mama van een derde kindje: zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt ons wekelijks hoe het met haar gaat. Vandaag heeft ze het over haar rauwe, dagelijkse werkelijkheid, waar de ondraaglijke pijn overheerst. “We hebben ons suf gezocht naar mogelijkheden om de kanker klein te krijgen. Onze zoektocht leidt steeds naar dezelfde uitkomst. Het is op.”
 2. Amerikanen die verjaren op 9/11 vinden steun bij elkaar dankzij Facebookgroep: “Het vraagt moed om te zeggen dat je jarig bent op 11 september”

  Amerikanen die verjaren op 9/11 vinden steun bij elkaar dankzij Facebook­groep: “Het vraagt moed om te zeggen dat je jarig bent op 11 september”

  Verjaren op 11 september, het is vooral in de Verenigde Staten sinds 2001 een beetje een vergiftigd geschenk. Want verjaren op een van de donkerste dagen in de geschiedenis, is er niet altijd even makkelijk. Daarom zoeken de getroffenen steun bij elkaar in een Facebookgroep. En dat helpt. “Het is een tragische dag, maar er zijn nog altijd mensen die die dag ook wat te vieren hebben.”
 3. Mooie woorden tijdens de ceremonie voor columniste Lara Switten: “Steffen zei dat hij er zou zijn. Lara beloofde hetzelfde, always and everywhere”
  23

  Mooie woorden tijdens de ceremonie voor columniste Lara Switten: “Steffen zei dat hij er zou zijn. Lara beloofde hetzelfde, always and everywhere”

  ‘Mijn zonneke’, zo noemde de papa van Lara Switten (35) zijn dochter altijd. En het is waar: Lara was een zon die straalde, overal waar ze kwam. Voor echtgenoot Steffen was ze zijn fundament. Onze NINA-columniste en momblogger schreef tien maanden lang over het leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Vandaag namen haar naasten afscheid van haar, een ceremonie die al haar volgers thuis live konden volgen. Iets waar Lara op stond. Een overzicht van de liefde, de vechtlust en de lichtpuntjes.