Lara Switten.
Volledig scherm
PREMIUM
Lara Switten. © Lara Switten

COLUMN. Lara (34), mama van 3, strijdt tegen kanker: “Ik ben ziek én ik zie er goed uit, en dat kan prima naast elkaar bestaan”

Lara Switten (34) werd onlangs mama van een derde kindje. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week vertelt ze over hoe de ziekte haar uiterlijk verandert. “Ik doe moeite om er op mijn best uit te zien. Een beetje voor Steffen, een beetje voor de kinderen, en bovenal voor mezelf.”

 1. Lucide dromen maken je mentaal sterker. Expert legt stap voor stap uit hoe

  Lucide dromen maken je mentaal sterker. Expert legt stap voor stap uit hoe

  Sinds de Netflix-hit ‘Behind Her Eyes’ heeft iedereen het over lucide dromen: dromen waarin je bewust bent van het feit dat je aan het dromen bent. Wist je dat je zulke dromen actief kan opwekken en dat ze psychologisch heel nuttig kunnen zijn? Psycholoog Tim Post, auteur van het boek ‘Droom meester’ geeft er wereldwijd lezingen over. Hij licht toe: “Eenmaal je weet dat je droomt, kan je de touwtjes in handen nemen en je droom sturen. Je kan bijzondere dingen doen die in het echte leven nooit mogelijk zouden zijn.”
 2. COLUMN: Lara Switten (34), mama van 3 die strijdt tegen baarmoederhalskanker: “Een uitstrijkje laten nemen is broodnodig. Het is van levensbelang”
  PREMIUM

  COLUMN: Lara Switten (34), mama van 3 die strijdt tegen baarmoeder­hals­kan­ker: “Een uitstrijk­je laten nemen is broodnodig. Het is van levensbe­lang”

  Lara Switten is onlangs mama van drie geworden. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week beschrijft ze hoe ze ontdekte dat ze kanker had en hoe levensbelangrijk het kan zijn om als vrouw op tijd en stond een uitstrijkje te laten nemen. “Ieder halfjaar liet ik een uitstrijkje nemen om de aanwezigheid van afwijkende cellen tijdig op te sporen. Uiteindelijk had ik gewoon brute pech dat er een microscopisch klein kankercelletje razendsnel is gaan groeien.”
 3. Creatief mentor Elfi De Bruyn over de kracht van knutselen: “Gun jezelf een kwartier om met glitters op een canvas te gooien”

  Creatief mentor Elfi De Bruyn over de kracht van knutselen: “Gun jezelf een kwartier om met glitters op een canvas te gooien”

  “Als je voor een wit papier zit, denk dan niet: en nu wil ik een gele bloem schilderen. Vertrouw erop dat de inspiratie komt wanneer je gewoon iets begint te doen.” In een wereld waar alles productief moet zijn, is intuïtief werken een verademing. Creatief mentor en storyteller Elfi De Bruyn (36) weet er alles van. Ze legt uit waarom knutselen en kleuren óók voor volwassenen heilzaam is.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan