Ine Nijs.
Volledig scherm
PREMIUM
Ine Nijs. © Frankie & Fish

COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: “Het einde van de zomer betekent dit jaar het einde van een tijdperk”

Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Nu schrijft ze elke week het gemis van zich af. Deze week vertelt ze hoe ze voor de allereerste keer uitkeek naar de maand september. Ze hoopt voor één keer dat de nazomermaand verlichting brengt en geen tristesse. Al blijft ze wel realistisch. “Af en toe lukt het me om terug te voelen. De wanden van de glazen kooi die ik uit zelfbehoud om me heen had gebouwd worden dunner.” 

 1. COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: “De wereld draait door, en wij draaien mee. Is dit nu rouwen?”
  PREMIUM

  COLUMN. Ine Nijs, hartsvrien­din van Lara Switten: “De wereld draait door, en wij draaien mee. Is dit nu rouwen?”

  Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Nu schrijft ze elke week het gemis van zich af. Deze week vertelt ze hoe ze maandenlang met Lara toeleefde naar de boeklancering van haar boek ‘Lara’. Afgelopen week was het eindelijk zover. En hoewel er frambozentaartjes en roze bubbels waren en de lichtpuntjes centraal stonden, voelt het gemis voor Ine die dag extra zwaar. “Ik hou Lara vast, in mijn handen, en ik blader door haar verhaal. Ik slik mijn tranen weg, want ik ben bang dat eens de hemelsluizen opengaan, er geen stoppen meer aan is.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).