Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten
Volledig scherm
PREMIUM
Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten © Frankie & Fish

COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: “Heel even voel ik me intens gelukkig. En dan wordt het weer windstil”

Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Nu schrijft ze elke week het gemis van zich af. Deze week vertelt Ine over haar minivakantie in Spanje, een plek waar ze met Lara veel mooie momenten beleefde. Ze gingen nog eens teruggaan, met z’n tweeën, hadden ze gezegd. Nu beseft Ine dat ze er altijd alleen zal staan. En dat besef, dat komt telkens even hard binnen. “De jongste weken lieten me kennismaken met het fysieke proces dat rouwen ook is. De vermoeidheid overvalt me, meer dan ik zou willen.”

 1. COLUMN. Ine Nijs, hartsvriendin van Lara Switten: “De wereld draait door, en wij draaien mee. Is dit nu rouwen?”
  PREMIUM

  COLUMN. Ine Nijs, hartsvrien­din van Lara Switten: “De wereld draait door, en wij draaien mee. Is dit nu rouwen?”

  Ine Nijs was de hartsvriendin van Lara Switten, mama van 3 die vocht tegen kanker. Nu schrijft ze elke week het gemis van zich af. Deze week vertelt ze hoe ze maandenlang met Lara toeleefde naar de boeklancering van haar boek ‘Lara’. Afgelopen week was het eindelijk zover. En hoewel er frambozentaartjes en roze bubbels waren en de lichtpuntjes centraal stonden, voelt het gemis voor Ine die dag extra zwaar. “Ik hou Lara vast, in mijn handen, en ik blader door haar verhaal. Ik slik mijn tranen weg, want ik ben bang dat eens de hemelsluizen opengaan, er geen stoppen meer aan is.”
 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.