Gelein.
Volledig scherm
PREMIUM
Gelein. © Lieke Lens

COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. “Mijn grenzen zijn afgebakend met schrikdraad. Ertegen botsen is pijn hebben”

“Ik ben bezig met de blokjes van de omgevallen Jenga heel bewust, en vooral heel stevig, weer op te bouwen.” Sinds onze collega Gelein (34) het etiket ‘depressief’ opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Ze deelt met ons hoe het met haar gaat. Gelein vertelt over haar laffe excuusmail, haar zoektocht naar zingeving, en hoe haar verdedigingsmechanisme zich soms tegen haar keert. “Bij huidige werk staat er ‘freelance creative’. ‘Die Momenteel Nauwelijks Werk Aanneemt, Noch Aangeboden Krijgt’ zet ik er niet achter.” 

 1. COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. “Ik doop rosé vanaf nu om tot depressiesap”
  PREMIUM

  COLUMN. Gelein houdt een depressie­dag­boek bij. “Ik doop rosé vanaf nu om tot depressie­sap”

  “‘Het kan slechter, maar het kan ook beter’, zei ik. Ik bedoelde: het gaat nu echt klote. In België zeg je veel zonder het te zeggen.” Sinds onze collega Gelein (34) het etiket ‘depressief’ opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Deze week vertelt ze hoe ze troost vindt bij ‘een bondgenoot’, hoe ze haar lelijke innerlijke stem Annemarie doopt en hoe drank de depressieduivel is. “Ik laat de depresderados staan.”
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.