Deze foto werd gemaakt om 08.33 uur in Oostkerke (Damme)
Volledig scherm
PREMIUM
Deze foto werd gemaakt om 08.33 uur in Oostkerke (Damme) © Guy Kokken

Chocolatier Dominique Persoone staat elke ochtend ‘ziekelijk vroeg’ op om te verbouwen: “Mijn handen en rug zijn kapot ’s avonds, maar ik vind het zalig”

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: chocolatier Dominique Persoone (52). Hem een ochtendmens noemen, is een understatement. Elke dag staat hij om 4 uur op. “Mijn vrouw wordt er onnozel van.” Maar Persoone is veel te graag in de weer. “Ik zie dat ook bij de deelnemers van ‘Junior Bake Off’. Die kinderen zijn daar al om 7 uur. Vol goesting om in de dag te bijten. Ik herken dat volledig. Dat is passie.”

 1. Zo brengen politici hun vaccinatiecentra in orde, volgens satirisch Instagram account ‘Dansaertvlamingen’: “Discussies over de koffie in de ‘ontspanningsruimte’”

  Zo brengen politici hun vaccinatie­cen­tra in orde, volgens satirisch Instagram account ‘Dansaert­vla­min­gen’: “Discussies over de koffie in de ‘ontspan­nings­ruim­te’”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Een kwestie van onszelf wat te relativeren. Deze week: hoe bereiden onze Vlaamse politici de opstart van hun vaccinatiecentra voor?
 2. Woestijnvis-producer Inge Sierens is het productiefst in de ochtenduren: “Regelmaat is een tegengif voor de chaos in mijn hoofd”

  Woestijn­vis-producer Inge Sierens is het produc­tiefst in de ochtend­uren: “Regelmaat is een tegengif voor de chaos in mijn hoofd”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: producer en schrijfster Inge Sierens. Tot begin dit jaar was ze in dienst bij Woestijnvis. Onlangs debuteerde ze als auteur met haar eerste roman ‘Blauw dat wemelt’, uitgegeven bij Manteau. “In de roman is de ontrouw gebaseerd op eigen ervaring. Maar mijn man weet waar de fictie begint en de waarheid stopt.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!