vzw Punt.
Volledig scherm
© vzw Punt.

Campagne tegen seksueel geweld #BloomForChange stapt naar regering met 10 actiepunten: “We willen concrete actie zien nu, geen vage beloftes meer”

Wie zich veilig en ondersteund voelt, kan bloeien. Daarom lanceert Punt. vzw een vervolg op hun campagne #BloomForChange. Ze schuiven, bijna twee jaar na de moord op Julie Van Espen, tien weloverwogen actiepunten naar voor die seksueel geweld in beleid en samenleving moeten aanpakken. Vandaag stappen ze met hun programma, dat al kan rekenen op de steun van 15.000 Belgen, naar premier De Croo (Open Vld). 

 1. Hilde Van Mieghem is een twijfelend avondmens: “Ik nam dertig jaar lang slaappillen, maar ben daarmee gestopt”

  Hilde Van Mieghem is een twijfelend avondmens: “Ik nam dertig jaar lang slaappil­len, maar ben daarmee ge­stopt”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Hilde Van Mieghem. Actrice, auteur, en sinds kort ook regisseur. De Canvas-documentaire Als je eens wist doorbreekt taboes over kindermishandeling, in het tweede seizoen neemt ze partnergeweld onder de loep. “Ik ben hier nog altijd niet van gerecupereerd.”
 2. Britten maken zich zorgen om Queen: waarom zo veel ouderen sterven na het verlies van hun partner
  PREMIUM

  Britten maken zich zorgen om Queen: waarom zo veel ouderen sterven na het verlies van hun partner

  “Hoe langer twee mensen een koppel zijn, hoe groter de kans dat de één het niet lang trekt zonder de ander”, zegt klinisch ouderenpsycholoog Luc Van de Ven. Het verklaart waarom de Britten nu angstig zijn. Na een huwelijk van 73 jaar moet Queen Elizabeth (94) afscheid nemen van prins Philip. “Er bestaat inderdaad zoiets als het ‘weduwschap-effect’”, zegt Van de Ven. Maar familie en vrienden kunnen wat dat betreft levens redden.
 1. Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt
  Play

  Het loopt net goed af voor deze wagen die (gelukkig) kantelt

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten