Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Britse kappers en schoonheidsspecialisten kunnen voortaan een training volgen om signalen van huiselijk geweld te spotten

Blauwe plekken in de nek of een plotselinge verandering in manier van doen? Het zijn tekenen die van levensbelang kunnen zijn. In navolging van de Verenigde Staten zullen kappers en schoonheidsspecialisten in Ierland en het Verenigd Koninkrijk nu ook een opleiding kunnen volgen om bij hun klanten signalen van huiselijk geweld te spotten. “De persoon achter de kappers- of behandelingsstoel bevindt zich daarvoor in de perfecte positie.”

  1. Britten die kapper willen worden, moeten ook leren hoe ze afro haar verzorgen, knippen en stylen. “In België zijn kapsalons met die kennis onvindbaar”

    Britten die kapper willen worden, moeten ook leren hoe ze afro haar verzorgen, knippen en stylen. “In België zijn kapsalons met die kennis onvindbaar”

    Een kapper vinden die je het kapsel van je dromen geeft: niet simpel. Laat staan wanneer je kroeshaar hebt. Dat type krullen verzorgen vraagt veel kennis, waar lang niet elke kapper over beschikt. Daarom is in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe regel in het leven geroepen: elke kapper-to-be moet vanaf nu leren hoe je afro haar knipt en stylet. Een goede zet, zegt coiffeuse Martine Schnaekers. “Nu heeft een groot van de bevolking het gevoel dat ze nergens terecht kan.”