Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto


Wetenschappers stellen de perfecte playlist samen voor tijdens de bevalling

Helaas, het zijn geen songs type ‘I Want To Break Free’ (Queen) en ‘Push It’ (Salt-N-Pepa) die in de bevallingskamer door de geluidsboxen schallen. Voor mommy’s-to-be op zoek naar de ultieme muzikale begeleiding ontwikkelde de Amerikaanse gynaecoloog Jacques Moritz een kant-en-klare bevallingsplaylist.

 1. Wesley Sonck en vriendin Virginie Van Mol delen hun geheimen voor een goede relatie: “Mocht er tussen ons niet zoveel liefde zijn, was het al lang gedaan”

  Wesley Sonck en vriendin Virginie Van Mol delen hun geheimen voor een goede relatie: “Mocht er tussen ons niet zoveel liefde zijn, was het al lang gedaan”

  Hij staat niet langer op een voetbalveld, maar Wesley Sonck (42) weet nog altijd te scoren. Als voetbalanalist op tv. Met zijn gulle lach in de Container Cup. En al helemaal bij Virginie Van Mol (43): handelswetenschapper, mooi meisje uit zijn geboortestad Ninove en de vrouw die hem al vier jaar gelukkig maakt. Samen hebben ze vijf opgroeiende kinderen onder de vleugels – en dat is geen sinecure. “Virginie is ontzettend lief. Té lief soms. En ik vind haar ook enorm sexy.”
 2. Zwanger na je 40ste zoals Cath Luyten? Dit zijn volgens een gynaecoloog de (verhoogde) risico’s voor mama en baby
  PREMIUM

  Zwanger na je 40ste zoals Cath Luyten? Dit zijn volgens een gynaeco­loog de (verhoogde) risico’s voor mama en baby

  Presentatrice Cath Luyten, die dit jaar 44 wordt, maakte gisteren rozewolkgewijs haar zwangerschap wereldkundig. Maar zijn er niet meer gezondheidsrisico’s verbonden aan een zwangerschap na je 40ste, voor zowel de baby als de mama? En wat kan je doen om alles zo optimaal mogelijk te laten verlopen? We vroegen het aan Ellen Roets, dokter in de hoogrisicoverloskunde van het UZ Gent. “Vanaf 38 à 40 jaar spreken wel degelijk over een geriatrische zwangerschap.”
 3. Architecte Cerina Marchetta is jurylid in ‘Huis Gemaakt’: “Ik wilde jarenlang metselaar worden”

  Architecte Cerina Marchetta is jurylid in ‘Huis Gemaakt’: “Ik wilde jarenlang metselaar worden”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Cerina Marchetta (38). De Limburgse runt samen met haar broer en zus het familiebedrijf Marchetta Familiebouwers, dat hun vader opstartte. In 2019 was ze aannemer van het jaar, in 2021 is ze jurylid in ‘Huis Gemaakt’ op VTM. “Vierentwintig uur is zo kort. Ik zou elke dag eindeloos willen rekken.”
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af