Charlie De Keersmaecker
Volledig scherm
PREMIUM
© Charlie De Keersmaecker


Tess Uytterhoeven (36), programmamaker van ‘Ooit Vrij’ en ‘Topdokters’: “Lesbisch zijn heeft me veel empathischer gemaakt”

‘De Slimste Mens’ levert ieder jaar weer een aantal ontdekkingen op. Tess Uytterhoeven (36) is er zo eentje. Als programmamaker van ‘Ooit Vrij’ en ‘Topdokters’ blijft ze meestal achter de schermen, maar voor de goede zaak wil ze wel haar stem laten horen. En oh ja, ze is ook de dochter van, maar dat geheel terzijde. “Ik loop met mijn vrouw niet hand in hand door een stationsbuurt.”

1 reactie

 • Freddy De Vos

  1 jaar geleden
  Prachtig!
 1. Gelukkiger worden in 2022? Probeer eens omoiyari, de Japanse kunst van compassie
  Goed Gevoel

  Gelukkiger worden in 2022? Probeer eens omoiyari, de Japanse kunst van compassie

  Gelukkig zijn in 2022? Dat wil iedereen. En een aantal buitenlandse filosofieën kunnen je daarbij helpen. Denk aan hygge, het Zweedse Lagom of fika. Ook Omoiyari is er zo eentje. Deze Japanse kunst draait om compassie in de zeer brede zin van het woord. Van gastvrij zijn tot spaarzaam leven en je dankbaar voelen. Expert Erin Niimi Longhurst, die er een boek over schreef, legt uit hoe je het principe kunt toepassen. “Het belangrijkste hierbij is dat je het onbaatzuchtig doet. Zonder iets terug te verwachten dus.”