Volledig scherm

Boos? Verrassend veel ziekten kunnen oorzaak zijn

Hoewel woede een normale reactie is op bepaalde gebeurtenissen, kan dit ook het gevolg zijn van ernstige ziekte. "Er zijn namelijk verrassend veel medische aandoeningen die woede en irritatie als neveneffect hebben", aldus professor Helen Stokes Lampard.

 1. Fysiek beperkt of extreem introvert en toch succesvol: Jasper en Ann-Katrien maakten van hun zwakte hun kracht. “Mild zijn voor jezelf is cruciaal”
  PREMIUM

  Fysiek beperkt of extreem introvert en toch succesvol: Jasper en Ann-Ka­trien maakten van hun zwakte hun kracht. “Mild zijn voor jezelf is cruciaal”

  Basketlegende Michael Jordan zei ooit: “Als je me naar iets pusht waarvan je denkt dat het een zwakte is, dan verander ik die zwakte in een kracht”. En dat is precies wat paralympiër Jasper Balcaen en de verlegen bediende Ann-Katrien Botermans ook deden: zij maakten van hun zwakte een kracht. Jasper heeft geen controle over de rechterkant van zijn lichaam, maar schopte het tot paralympiër. Ann-Katrien vindt haar verlegenheid nu een prachtige karaktertrek. “Denk in mogelijkheden in plaats van in beperkingen”, zegt psychotherapeut Michaël Bloemen.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis