Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Belg luistert massaal naar podcasts over welzijn: hier vind je de 10 populairste

Volgens data van streamingdienst Spotify bleven we het afgelopen jaar niet bij de pakken zitten. We gingen op zoek naar manieren om onze geest te verruimen en onze mentale gezondheid eigenhandig te verzorgen. En dat deden we door massaal te luisteren naar podcasts over thema’s zoals meditatie, gezonde voeding en een goede nachtrust.

 1. Prof psychologie over de impact van corona op jongeren: "Volwassenen moeten erkennen dat het leed van de jeugd oprecht is”
  PREMIUM

  Prof psycholo­gie over de impact van corona op jongeren: "Volwasse­nen moeten erkennen dat het leed van de jeugd oprecht is”

  Dit weekend viel een 21-jarige uit het raam nadat de politie binnenviel op een lockdownfeestje in een hotel in Antwerpen. “Het overlijden van zo’n jong iemand confronteert ons met de gevolgen van lange lockdownperiodes op het mentaal welzijn van jongeren”, reageerde burgemeester Bart De Wever (N-VA). Uit onderzoek blijkt inderdaad dat die leeftijdsgroep het zwaarst lijdt onder de sociale isolatie. Sociaal contact hebben jongeren nodig voor hun ontwikkeling, zegt psycholoog Inez Myin-Germeys. “Je eerste kus kan je niet online beleven.”
 1. Dit TikTok-filmpje lost mogelijk 18 jaar oude verdwijngszaak op
  Play

  Dit Tik­Tok-film­pje lost mogelijk 18 jaar oude verdwijngs­zaak op

 2. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje