Volledig scherm
PREMIUM
© @backpackdiariez

Bekende Vlaamse reisbloggers staan voor een nieuw avontuur: “Door corona zaten we plots thuis … en nu ben ik zwanger”

High school lovers. Avontuurlijke soulmates. En fulltime reisbloggers. Als @backpackdiariez reizen de Belgische Camille Demyttenaere (33) en Jean Hocke (35) de hele wereld rond. Ook zij zitten sinds de start van de coronacrisis thuis. Het resultaat? “We verwachten een eerste kindje!” En zo begint het koppel aan dé mooiste reis van hun leven.

 1. Verloven koppels zich te snel in coronatijden? Het effect van een pandemie op ons beslissingsvermogen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabubbel”
  PREMIUM

  Verloven koppels zich te snel in coronatij­den? Het effect van een pandemie op ons beslis­sings­ver­mo­gen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabub­bel”

  “Verloof jullie even niet, koppels. Jullie dragen een ‘einde van de wereld’-bril. De pandemie speelt met jullie beoordelingsvermogen”, kopt het Amerikaanse magazine Cosmopolitan. In het artikel schrijven ze dat we nu te angstig zijn om heldere beslissingen te nemen en ons te snel willen binden. Lijkt plausibel: jij kent vast ook een koppel dat sinds de lockdown sneller samenwoont dan verwacht of toch besloot in het huwelijksbootje te stappen, ondanks het verbod op trouwfeesten. Beïnvloedt corona hoe we (romantische) beslissingen nemen? Angstpsycholoog en hoofddocent aan de KU Leuven Bram Vervliet licht toe. “Bij dreiging hunkeren we ernaar om samen te zijn met anderen.”
 2. “Die blouse zit slecht, de maten kloppen nooit en dat stofje is irritant.” Juliette (5), Margo (12), Ben (16) en Britt (18) over hun uniform
  PREMIUM

  “Die blouse zit slecht, de maten kloppen nooit en dat stofje is irritant.” Juliette (5), Margo (12), Ben (16) en Britt (18) over hun uniform

  ‘Mama, wat moet ik aandoen?’ Het is een vraag die deze kinderen niet snel zullen stellen: ze moeten elke dag in uniform naar school. Gemakkelijk, want geen keuzestress voor de kleerkast, of een regel uit het oertijdperk? We vroegen het aan een kleuter, enkele tieners én een pedagoog. “Diepgaande gesprekken zijn waardevoller dan simplistisch te zeggen: ‘we zijn allemaal gelijk, want we dragen hetzelfde uniform’.”
 1. Binnenhuisarchitect Gert Voorjans is een ochtendmens: “Op vlooienmarkten gebeuren de beste deals tussen 6 en 8 uur ’s ochtends”

  Binnenhuis­ar­chi­tect Gert Voorjans is een ochtend­mens: “Op vlooien­mark­ten gebeuren de beste deals tussen 6 en 8 uur ’s ochtends”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: binnenhuisarchitect Gert Voorjans (58). Hij heeft zich de jongste tien jaar ontpopt tot echte ochtendmens. “Er was een tijd dat ik ’s ochtends bij het krieken van de dag met een zaklamp in een camionette in Lyon zat in de hoop een uniek interieurobject op de kop te tikken.”
 2. Rihanna onder vuur na gebruik van Islamitische teksten in lingerieshow. Marketeer Fatima legt uit waarom haar actie problematisch is
  PREMIUM

  Rihanna onder vuur na gebruik van Islamiti­sche teksten in lingerie­show. Marketeer Fatima legt uit waarom haar actie problema­tisch is

  Diversiteit krijgt eindelijk meer aandacht in de mode. Al gaat het soms nog goed mis. Kijk maar naar Rihanna: de queen van inclusiviteit werkt geregeld samen met modellen in alle maten, gewichten en kleuren, maar ging de mist in door in een lingerieshow fragmenten uit de Islamitische Hadith te gebruiken. En dat wijst volgens consumentenonderzoeker Fatima Llouh op een groter onderliggend probleem. “Je kan geen product maken voor iedereen, zonder samen te werken met een team dat divers genoeg is.”