Volledig scherm
© Foto door Igor Miske via Unsplash

Bang voor pindakaas die aan het gehemelte blijft plakken, angst voor vlees & meer bijzondere voedselfobieën

Een goed ontbijt, een uitgebreide lunch of een bourgondisch diner. Bijna iedereen wordt blij van lekker eten. Toch zijn er mensen die vrees hebben voor voedsel. 

 1. Hoeveel kind zit er nog in jou? Doe de test en ontdek hoe het met je innerlijke speelvogel gesteld is

  Hoeveel kind zit er nog in jou? Doe de test en ontdek hoe het met je innerlijke speelvogel gesteld is

  Kom je als volwassene nog weg met gekke sokken en een grappig Garfield T-shirt? Hopelijk wel, want het kind in jezelf levend houden blijkt gezond voor lichaam en geest. “Speelsheid helpt om dingen te relativeren en te verwerken” zegt kindertherapeut en spelcounselor Niels Roelant in NINA dit weekend. “Het helpt je om dingen te proberen die je normaal niet zou doen en om uit je comfortzone te komen”, dixit psychotherapeute Gerda Van Erkel. Hoe is het met jouw innerlijke speelvogel gesteld? Moet je hem wakker schudden of bereik je al een Peter Pan-waardig niveau als het op jeugdige speelsheid aankomt? Doe onze test.
 2. Uwi, Evi en Kathleen kwamen uit de kast: “Ik maakte het nieuws bekend via Instagram. Zo wist iedereen het, met één klik”
  PREMIUM

  Uwi, Evi en Kathleen kwamen uit de kast: “Ik maakte het nieuws bekend via Instagram. Zo wist iedereen het, met één klik”

  Vandaag, zondag 11 oktober, staat in teken van de Coming-Outdag. Het doel? Overheden wakkerschudden inzake holebi- en transgenderrechten. Benadrukken dat iedereen zichzelf mag zijn. En aandacht schenken aan mensen die openlijk willen uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Uwi, Evi en Kathleen blikken terug op hun ‘uit de kast’-moment, dat zeker niet altijd even eenvoudig was. “Hoewel ik geen fan ben van labels, heb ik eindelijk gevonden waar ik thuishoor en wie ik ben. Dan wil je niet dat mensen dat in vraag stellen. Dan wil je erkenning.”
 1. Schaam u, bodyshamer! Waarom rekenen we mensen af op hun gewicht?
  PREMIUM

  Schaam u, bodyshamer! Waarom rekenen we mensen af op hun gewicht?

  De voorbije week werden Billie Eilish en Rebel Wilson het slachtoffer van bodyshaming. Het 18-jarige popwonder is volgens sommigen te dik. Wilson krijgt dan weer kritiek omdat ze is afgevallen. Het is, met andere woorden, ook nooit goed. Klinisch psycholoog Annelies Van Den Haute heeft zich gespecialiseerd in bodypositivity en legt uit waarom we mensen genadeloos beoordelen op hun uiterlijk. En vooral: hoe we milder kunnen zijn voor elkaar.