Om 22.39 uur in Antwerpen: “Ik vind ook wel dat de ochtend iets magisch heeft, maar dan vooral de ochtend na ‘une nuit blanche’.”
Volledig scherm
PREMIUM
Om 22.39 uur in Antwerpen: “Ik vind ook wel dat de ochtend iets magisch heeft, maar dan vooral de ochtend na ‘une nuit blanche’.” © Greetje Van Buggenhout

Axel Daeseleire is een nachtraaf: “Soms ga ik ’s nachts fietsen door Antwerpen, dan kan ik pas echt nadenken”

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: acteur en reportagemaker Axel Daeseleire (51). Hij noemt zichzelf een nachtdier: als jonge knaap al exploreerde hij het Antwerpse nachtleven en ook als volwassene vindt hij de nachtelijke stad nog even magisch en inspirerend. 

2 reacties

 • Jos Dupont

  10 maanden geleden
  Ik doe dat soms ook bij nacht rustig rondfietsen ( zonder streken uit te halen !! ) en inderdaad een kerkhof ziet er in de nacht heel anders uit dan overdag ! Maar nu mag dat ook al niet meer !! ( ps ik ben gepensioneerd en al meerdere keren gecontroleerd door de politie )
 • robert van puyenbroeck

  1 jaar geleden
  Wij proberen te slapen in de nacht, want na een werkdag hebben we dat nodig.
 1. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Mijn collega’s lijken wel een handboek te hebben gelezen over ‘How to be fun at parties’”

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Mijn collega’s lijken wel een handboek te hebben gelezen over ‘How to be fun at parties’”

  Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Hanne kan de ongemakkelijkheid van dansen op een bedrijfsfeest niet van haar afkrijgen. Een gevoel van jaloezie tegenover haar swingende collega’s? “Ze doen het zo goed, zoveel van hen, verstand op nul, niet denken aan al dan niet meezingen, handen in de lucht, alles lekker los, iemands hand vastnemen ...”
 1. Huisarts Sofie Lemmens uit ‘Is er een dokter in de zaal?’: “Als vrouw ’s nachts alleen op pad moeten vind ik onverantwoord”

  Huisarts Sofie Lemmens uit ‘Is er een dokter in de zaal?’: “Als vrouw ’s nachts alleen op pad moeten vind ik onverant­woord”

  Vrouwen zijn kwetsbaar. Zeker ’s nachts wanneer het donker is. Dat weet Sofie Lemmens uit ‘Is er een dokter in de zaal’ maar al te goed. Tijdens haar nachtelijke huisbezoeken bedenkt ze zich dikwijls dat niemand weet waar of bij wie ze is. Toch geniet ze sinds haar studententijd met volle teugen van het vallen van de avond. Tegenwoordig ploft ze het liefst samen met haar partner in de zetel. “Ik ken collega’s die ’s nachts hun man meenemen naar huisbezoeken.”