Om 22.39 uur in Antwerpen: “Ik vind ook wel dat de ochtend iets magisch heeft, maar dan vooral de ochtend na ‘une nuit blanche’.”
Volledig scherm
PREMIUM
Om 22.39 uur in Antwerpen: “Ik vind ook wel dat de ochtend iets magisch heeft, maar dan vooral de ochtend na ‘une nuit blanche’.” © Greetje Van Buggenhout

Axel Daeseleire is een nachtraaf: “Soms ga ik ’s nachts fietsen door Antwerpen, dan kan ik pas echt nadenken”

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: acteur en reportagemaker Axel Daeseleire (51). Hij noemt zichzelf een nachtdier: als jonge knaap al exploreerde hij het Antwerpse nachtleven en ook als volwassene vindt hij de nachtelijke stad nog even magisch en inspirerend. 

2 reacties

 • Jos Dupont

  9 maanden geleden
  Ik doe dat soms ook bij nacht rustig rondfietsen ( zonder streken uit te halen !! ) en inderdaad een kerkhof ziet er in de nacht heel anders uit dan overdag ! Maar nu mag dat ook al niet meer !! ( ps ik ben gepensioneerd en al meerdere keren gecontroleerd door de politie )
 • robert van puyenbroeck

  1 jaar geleden
  Wij proberen te slapen in de nacht, want na een werkdag hebben we dat nodig.
 1. Tom Eerebout, de Vlaamse stylist van Lady Gaga: “Ik heb haar eens een avond uitgebreid getroost toen ze een zware angstaanval doormaakte”

  Tom Eerebout, de Vlaamse stylist van Lady Gaga: “Ik heb haar eens een avond uitgebreid getroost toen ze een zware angstaan­val doormaakte”

  “Wanneer ik ’s morgens de eerste tram door de straat hoor rijden denk ik: Nu moet ik echt gaan slapen.” Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Tom Eerebout, stylist van onder anderen Lady Gaga en Hooverphonic, is duidelijk dat laatste. Hij vertelt over zijn man Joost, een ochtendmens, zijn zelfzorgroutine en zijn werk. “In het Sportpaleis droeg Lady Gaga haar nummer The Edge of Glory aan me op.”
 2. COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Liefste Action-zak, ik zou je meer moeten appreciëren”
  NINA

  COLUMN. Sara Leemans schrijft over 33-jarige single Hanne: “Liefste Action-zak, ik zou je meer moeten apprecië­ren”

  Sara Leemans van het satirische Instagramaccount @dansaertvlamingen schrijft elke week over het leven van de 33-jarige single Hanne. Een mix van muizenissen en gênante, maar vooral erg herkenbare situaties uit het echte leven. Deze week neemt Hanne haar winkeltassen onder de loep. “Naar de supermarkt gaan met een zak van een andere winkel? Da’s zoals naar een modeshow gaan in een outfit van een andere ontwerper.”