Om 22.39 uur in Antwerpen: “Ik vind ook wel dat de ochtend iets magisch heeft, maar dan vooral de ochtend na ‘une nuit blanche’.”
Volledig scherm
PREMIUM
Om 22.39 uur in Antwerpen: “Ik vind ook wel dat de ochtend iets magisch heeft, maar dan vooral de ochtend na ‘une nuit blanche’.” © Greetje Van Buggenhout

Axel Daeseleire is een nachtraaf: “Soms ga ik ’s nachts fietsen door Antwerpen, dan kan ik pas echt nadenken”

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: acteur en reportagemaker Axel Daeseleire (51). Hij noemt zichzelf een nachtdier: als jonge knaap al exploreerde hij het Antwerpse nachtleven en ook als volwassene vindt hij de nachtelijke stad nog even magisch en inspirerend. 

2 reacties

 • Jos Dupont

  10 maanden geleden
  Ik doe dat soms ook bij nacht rustig rondfietsen ( zonder streken uit te halen !! ) en inderdaad een kerkhof ziet er in de nacht heel anders uit dan overdag ! Maar nu mag dat ook al niet meer !! ( ps ik ben gepensioneerd en al meerdere keren gecontroleerd door de politie )
 • robert van puyenbroeck

  1 jaar geleden
  Wij proberen te slapen in de nacht, want na een werkdag hebben we dat nodig.
 1. Voorproefje van NINA met Véronique Leysen: “Ik heb nog getwijfeld of ik niet voor een studie geneeskunde zou gaan”

  Voorproef­je van NINA met Véronique Leysen: “Ik heb nog getwijfeld of ik niet voor een studie geneeskun­de zou gaan”

  Van Ketnet naar een eigen koffiebar en een breigoedlabel - Véronique Leysen (35) deed het allemaal. Maar recent gooide de mama van twee zoontjes het over een geheel andere boeg, en begon ze een studie interieurvormgeving aan de Thomas More-hogeschool. Pittig, maar ze doet het met passie. “Als kind was ik de hele living en kamer aan het verschuiven. Dat doe ik nog altijd. Ik wil dat je graag in een ruimte rondloopt en met plezier in een zetel gaat zitten.”
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.