Bouwonderneemster Cerina Marchetta in Genk. Deze foto werd gemaakt op het familiebedrijf om 9 uur 's ochtends.
Volledig scherm
Bouwonderneemster Cerina Marchetta in Genk. Deze foto werd gemaakt op het familiebedrijf om 9 uur 's ochtends. © Damon De Backer

Architecte Cerina Marchetta is jurylid in ‘Huis Gemaakt’: “Ik wilde jarenlang metselaar worden”

Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Cerina Marchetta (38). De Limburgse runt samen met haar broer en zus het familiebedrijf Marchetta Familiebouwers, dat hun vader opstartte. In 2019 was ze aannemer van het jaar, in 2021 is ze jurylid in ‘Huis Gemaakt’ op VTM. “Vierentwintig uur is zo kort. Ik zou elke dag eindeloos willen rekken.”

 1. En ze verbouwden nog lang en gelukkig? Zo sneuvelt je relatie niet op de werf. Relatietherapeut: “Trek lingerie aan onder je overall”
  PREMIUM

  En ze verbouwden nog lang en gelukkig? Zo sneuvelt je relatie niet op de werf. Relatiethe­ra­peut: “Trek lingerie aan onder je overall”

  In het nieuwe VTM-programma ‘Huis Gemaakt’ gaan negen koppels de uitdaging aan om vervallen stulpjes om te toveren tot parels van huizen. Weken- of maandenlang met z’n tweeën tussen stof en beitel vertoeven: wat doet dat met een relatie? En vooral: hoe kan je dat als koppel overleven? Relatietherapeute Mieke Mievis belicht de grootste valkuilen en geeft tips om ze te omzeilen. “Reageer jullie samen met sloophamers af op die ene ‘kutmuur’ in plaats van op elkaar.”
 2. Mannen vragen tips om te voorkomen dat vrouwen zich onveilig voelen op straat. “Je ziet aan hun lichaamstaal dat ze bang zijn”
  1

  Mannen vragen tips om te voorkomen dat vrouwen zich onveilig voelen op straat. “Je ziet aan hun lichaams­taal dat ze bang zijn”

  Vrouwen wereldwijd voelen zich nog altijd onveilig op straat. En ze getuigen daarover nu massaal, na de moord op Sarah Everard in Londen. Ondertussen klinken er ook stemmen van de andere kant: mannen die zich afvragen hoe ze kunnen voorkomen dat ze een vrouw op straat ongewild een onveilig gevoel geven. Karel (19) en Cedric (25) zijn er twee van. Zij vroegen om tips op Twitter.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af