De Generatie Z (8 tot 23-jarigen) zal vatbaarder zijn voor burn-outs op het werk, waarschuwen experts.
Volledig scherm
PREMIUM
De Generatie Z (8 tot 23-jarigen) zal vatbaarder zijn voor burn-outs op het werk, waarschuwen experts. © Thinkstock

"Als we niet ingrijpen, komt er een tsunami van burn-outs op ons af"

Jongeren die binnenkort op de arbeidsmarkt komen, zullen nog veel vatbaarder zijn voor burn-outs. "Als we niet ingrijpen, komt er een tsunami van burn-outs op ons af."

50 reacties

 • Marnik Van Moorleghem

  3 jaar geleden
  Burn out,een nieuwe naam die komt door de weelde.Vroeger werkten de mensen hard, hadden geen tijd voor depressie of burn out.Doe zo verder met deze nieuwigheden en er komen meer mensen bij,met liever lui dan moe !
 • Marco Maerten

  3 jaar geleden
  Raf,ik ben eens met wat u zegt wat uitgaven betreft,prioriteiten stellen en niet teveel overbodige uitgaven,maar verder blijft vooral afbetalen van woning vele malen duurder in verhouding van loon tegenover 50 jaar geleden,dus mijn stelling klopt wel degelijk. Ik ken veel 30-gers die niet op reis gaan,geen rommel kopen en toch nauwelijks rondkomen ondanks een voltijds werk met 2 inkomens.
 • Anoniem

  3 jaar geleden
  In de jaren 60 waren we met véél minder content. Nu willen ze àlles en liefst meteen
 • Vanessa Verbruggen

  3 jaar geleden
  Wat een reacties allemaal . Allemaal zelf nog niet voor de poort van of een burn out meegemaakt. Hopelijk blijft het zo voor jullie, want je wordt nooit meer de oude.
 • Jurgen Aerts

  3 jaar geleden
  Patrick Tielemans ,wat heeft dat er nu mee te maken , een burn out en milieuverontreiniging ?
 1. ‘Rainbow washing’: waarom niet alle regenbogen voor Pride Month even oprecht zijn. “Gewoon een commerciële opportuniteit”
  PREMIUM

  ‘Rainbow washing’: waarom niet alle regenbogen voor Pride Month even oprecht zijn. “Gewoon een commer­ciële opportuni­teit”

  Juni betekent Pride Month, en dus duikt naar goede gewoonte de regenboogvlag overal op. Niet alleen in het straatbeeld, maar ook steeds vaker in de winkelrekken. Een nobele actie van de bedrijven of een slinkse marketingtruc? Senne Misplon van Wel Jong Niet Hetero, Eef Heylighen van Çavaria en lgbtq+-activiste Fleur Pierets leggen uit wat ‘rainbow washing’ is. “Een vlag uithangen of een T-shirt drukken heeft niets van doen met lgbtq+-mensenrechten verdedigen.”
 2. “Toen ik ze niet meer kon verstoppen, kwam ik met mijn transitie naar buiten.” Transvrouw Sarah over haar kersverse B-cup
  PREMIUM

  “Toen ik ze niet meer kon verstoppen, kwam ik met mijn transitie naar buiten.” Transvrouw Sarah over haar kersverse B-cup

  “Mijn borsten zijn mijn pronkstukken. De vrouwelijkheid die altijd al in mij zat, is nu ook fysiek tot uiting gekomen.” Sarah Vynck (58) outte zich vorig jaar als transvrouw, na een lange, zware en vooral moedige zoektocht naar zichzelf. Dankzij hormonentherapie ging ze in een vijftal maanden van geen borsten naar cupmaat 85B. Sarah is daar niet alleen erg trots op, door haar groeiende boezem trok ze ook definitief de streep onder 57 jaar man-zijn. “Pas toen ik mijn borsten niet meer kon verstoppen, kwam ik met mijn transitie naar buiten.”