Clara Cleymans en Charlotte Timmers.
Volledig scherm
PREMIUM
Clara Cleymans en Charlotte Timmers. © Eva Vlonk

Actrices Clara Cleymans en Charlotte Timmers zijn elkaars tegenpolen én hartsvriendinnen: “We hebben al ons liefdesverdriet gedeeld”

High school friends en elkaars absolute tegenpolen, dat zijn actrices Clara Cleymans (32) en Charlotte Timmers (32). Ze vertellen over de unieke band met hun zielsverwant en knuffelcontact. “Met Clara opgroeien was niet simpel”, zegt Charlotte. “Ze heeft een onuitstaanbaar talent voor alles.” Clara: “Als ik op straat naast Charlotte liep, had niemand nog oog voor mij.”

 1. Minister Annelies Verlinden en basketbalster Ann Wauters over hun verrassende vriendschap: “Ik heb haar vaak nodig om mijn hart te luchten”
  PREMIUM

  Minister Annelies Verlinden en basketbal­ster Ann Wauters over hun verrassen­de vriend­schap: “Ik heb haar vaak nodig om mijn hart te luchten”

  Soms vind je een vriendin voor het leven in een onverwacht hoekje. Minister Annelies Verlinden en basketbalster Ann Wauters liepen elkaar tegen het lijf op de luchthaven toen ze allebei terugkwamen van een vakantie in Spanje. Nu, drie jaar later, zijn ze onafscheidelijk. Annelies: “Ik hoop dat we snel weer koffietjes kunnen gaan drinken.” Ann: “Jij bent toch minister? Kan jij dat niet vervroegen dan?” Een basketbalspeelster en een minister over hun verrassende connectie.
 2. Zo gaan Vlamingen om met hun honden, volgens de satirische Sara Leemans: “Louis, vernoemd naar Louis Paul Boon, heeft een eigen Instagrampagina”

  Zo gaan Vlamingen om met hun honden, volgens de satirische Sara Leemans: “Louis, vernoemd naar Louis Paul Boon, heeft een eigen Instagram­pa­gi­na”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo zijn Vlamingen met hun trouwe viervoeters.
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af