Toon Aerts
Volledig scherm
PREMIUM
© Toon Aerts

Actrice Natali Broods houdt van rechtvaardigheid: “Als kind schreef ik brieven voor Amnesty International. Soms voelt het alsof ik dat kind verraden heb”

Zo’n anderhalf uur spraken we met actrice Natali Broods (44). In die tijd is ze kwaad geworden. “Onrecht maakt me opstandig.” Maar kon ze ook uitbundig lachen. “Daar stond ik dan, halfnaakt op een podium.” En dankbaar zijn. “Mijn zoontjes staan vrolijk in het leven. Meer dan ik, als kind.” In het nieuwe ‘Déjà-Vu’ op Streamz speelt ze de feministische radiopresentatrice Florence, een moeder die terug in de tijd reist om haar dochter te redden.

 1. Zo gaan Vlamingen om met hun honden, volgens de satirische Sara Leemans: “Louis, vernoemd naar Louis Paul Boon, heeft een eigen Instagrampagina”

  Zo gaan Vlamingen om met hun honden, volgens de satirische Sara Leemans: “Louis, vernoemd naar Louis Paul Boon, heeft een eigen Instagram­pa­gi­na”

  Sara Leemans van het Instagramaccount ‘Dansaertvlamingen’ schrijft in NINA elke week satirische stukjes over álle Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Om onszelf wat te relativeren. Deze week: zo zijn Vlamingen met hun trouwe viervoeters.
 2. Hilde Van Mieghem is een twijfelend avondmens: “Ik nam dertig jaar lang slaappillen, maar ben daarmee gestopt”

  Hilde Van Mieghem is een twijfelend avondmens: “Ik nam dertig jaar lang slaappil­len, maar ben daarmee ge­stopt”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Hilde Van Mieghem. Actrice, auteur, en sinds kort ook regisseur. De Canvas-documentaire Als je eens wist doorbreekt taboes over kindermishandeling, in het tweede seizoen neemt ze partnergeweld onder de loep. “Ik ben hier nog altijd niet van gerecupereerd.”
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af