(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

7 op de 10 Vlamingen kunnen stress (bijna) niet meer de baas: doe zelf de test

Zeven op de tien Vlamingen geven aan dat hun mentale veerkracht op of bijna op is. Vorige maand deed een steekproef van 570 Vlamingen op initiatief van Partena Ziekenfonds een test met twaalf vragen om te peilen hoe het gesteld is met hun mentale veerkracht.

9 reacties

 • BART VEREYCKEN

  2 jaar geleden
  Ik ben zelf een ervaringsdeskundige. CAW, Deurwaarders, Schuldbemiddeling, Fysisch kapot, Mentaal een wrak, OCMW, advokaten, zelfdodingsgedachten, chronische depressie, faillissement, ik heb het allemaal gezien en meegemaakt, gedurende jaren.
 • Karel van Velzeke

  2 jaar geleden
  belastingen en sociale bijdragen verlagen en het grootste probleem is al opgelost ........
 • Tanja-Kristof De Saeger-De Coensel

  2 jaar geleden
  @hellemans: u mag gerust mijn job even overnemen...heeft u nu nog geen slapeloze nachten, je zal ze dan 's nachts hebben... want dan heeft u tijd om na te denken
 • Stefaan Van de Velde

  2 jaar geleden
  Chris Hellemans, hou je mond als je niet weet waar je het over hebt. Mijn vrouw is al vijf maanden ziek met een burn-out, en dat is zeker geen verzonnen verschijnsel. Ze kan ‘s morgens nauwelijks opstaan, en heeft zo weinig energie dat de minste stress haar uitgeput maakt.
 • piet devlieger

  2 jaar geleden
  Zowel mijn echtgenote en ik hebben de test gedaan en kregen als bericht 'uw harde schijf is bijna vol'. Wij zijn dus blijkbaar zeer gestresseerde mensen terwijl ik bijna niemand ken die minder gestresseerd is dan wij (zeggen wij beiden). Een absolute fluttest dus. Wie zijn eigenlijk die psychologen die die test ontwikkeld hebben ? Diploma gekregen bij een zakje chips of zo ?
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"