Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

6 op de 10 Belgische vrouwen voelen zich onveilig op straat: deze apps geven je een veilig gevoel in nood

Nieuw onderzoek wijst uit dat vrouwen zich een stuk onveiliger voelen op straat dan mannen, en hun gsm ’s avonds het liefst zo dicht mogelijk bij zich houden. Met het winteruur in aantocht wordt de kans groter dat je weleens alleen in het donker rondloopt. Voel je je dan onveilig, dan kunnen deze vijf apps je te hulp schieten.

 1. Hedendaagse ‘heks’ Elfi De Bruyn (36) geeft DIY-tips voor meer magie in je leven. “Een paars kristal kan helpen tegen hoofdpijn en nachtmerries”

  Hedendaag­se ‘heks’ Elfi De Bruyn (36) geeft DIY-tips voor meer magie in je leven. “Een paars kristal kan helpen tegen hoofdpijn en nachtmer­ries”

  Helemaal op tijd voor Halloween: hekserij is opnieuw springlevend. Er lopen verschillende tentoonstellingen over de meest ‘duivelse’ vrouwen uit onze geschiedenis, en op TikTok ontpoppen meisjes zich tot moderne, spirituele heksen. Ook Elfi De Bruyn (36) houdt zich bezig met kristalelixirs, de helende krachten van kruiden en regenboogaltaarkaarsen. Ze geeft enkele tips en DIY-trucjes die magie strooien over je leven.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 3. Na het schandaal in Elsene: zo herken je de effecten van de ‘cocktail van de dood’ volgens prof en 2 slachtoffers. “Je wordt een soort pop”
  PREMIUM

  Na het schandaal in Elsene: zo herken je de effecten van de ‘cocktail van de dood’ volgens prof en 2 slachtof­fers. “Je wordt een soort pop”

  “Ik werd wakker met blauwe plekken en beten over mijn hele lichaam, zelfs in mijn gezicht. Maar ik herinnerde me niets.” Isabelle (32) en Elfi (36) werden, net zoals verschillende vrouwen in Elsene, het slachtoffer van ‘drink spiking’; een fenomeen waarbij iemand iets in je drankje doet zonder dat je dat doorhebt. Het gaat doorgaans om het middel rohypnol, ook wel bekend onder de naam ‘roofies’. Professor Toxicologie Jan Tytgat legt uit hoe de drug werkt en waarvoor je op je hoede moet zijn.