Fran, Vicky en Eveline.
Volledig scherm
PREMIUM
Fran, Vicky en Eveline. © rv

3 vrouwen verdedigen het vrouwenuur in Brussels zwembad: “In een zwembad kán ik geen dikke trui aan om mijn vormen te verstoppen”

Het nieuwe openluchtzwembad in Anderlecht opent op zaterdagvoormiddag één uur alleen voor vrouwen. “Iedereen moet de kans krijgen om te zwemmen”, zegt de initiatiefnemer. “En er zijn vrouwen die zich niet op hun gemak voelen in de aanwezigheid van mannen.” Tussen de bakken kritiek op Twitter klinken ook vrouwelijke stemmen die opwerpen dat zo’n vrouwenuurtje geen quatsch is. Vicky, Fran en Eveline getuigen. “Soms zwom een man ‘per ongeluk’ tegen me aan. En dan belandden zijn handen ‘per ongeluk’ op mijn borsten of billen.”

 1. Boerkini toegelaten en apart zwemuur voor vrouwen: openluchtzwembad Flow krijgt meteen kritiek uit politieke hoek
  Anderlecht

  Boerkini toegelaten en apart zwemuur voor vrouwen: openlucht­zwem­bad Flow krijgt meteen kritiek uit politieke hoek

  Donderdag opende in Brussel voor het eerst in veertig jaar opnieuw een openluchtzwembad de deuren, maar de organisatie van FLOW krijgt al meteen stevige kritiek uit politieke hoek. Zowel Georges-Louis Bouchez (MR) als Theo Francken (N-VA) begrijpen niet dat vrouwen een apart zwemuurtje krijgen en dat boerkini’s er toegelaten zijn. “We zien niet in wat we mis doen”, klinkt het bij de organisator.
 2. Wie wil, die krijgt? 2 experts leggen hoe manifesteren (niet) werkt. “We kunnen de manier waarop onze geest werkt veranderen”
  PREMIUM
  Goed Gevoel

  Wie wil, die krijgt? 2 experts leggen hoe manifeste­ren (niet) werkt. “We kunnen de manier waarop onze geest werkt veranderen”

  Als je er maar veel aan denkt, mediteert én visualiseert, zouden volgens de wet van de aantrekkingskracht je grootste wensen zomaar kunnen uitkomen. Een bijzonder populaire theorie, zo blijkt uit de miljoenen volgers van manifestatie-influencers op social media. Te mooi om waar te zijn of zit er toch iets in? Neurowetenschapper Tara Swart en hoogleraar sociale psychologie Roos Vonk leggen uit hoe manifesteren in zijn werk gaat, en geven tips and tricks om gericht aandacht te besteden aan je dromen. “Soms moet je dingen gewoon laten gebeuren.”
 3. Na amper 3 jaar trainen, kwalificeerde Mieke (38) zich voor de Olympische Spelen: “Er zit een grote onrust in mij”

  Na amper 3 jaar trainen, kwalifi­ceer­de Mieke (38) zich voor de Olympische Spelen: “Er zit een grote onrust in mij”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: Mieke Gorissen (38). Je kan haar gerust een indrukwekkende laatbloeier noemen. Recent plaatste ze zich voor de marathon op de Olympische Spelen in Tokio, terwijl ze nog maar een paar jaar geleden begon met lopen. “Niets doen kan ik niet. Ik heb die uitlaatklep nodig. Lopen is dat voor mij. En sokken breien ontspant me ook.”