Instagram @alterlifecoach - Instagram @farahelbastani - Nathalie Samain/NINA
Volledig scherm
PREMIUM
© Instagram @alterlifecoach - Instagram @farahelbastani - Nathalie Samain/NINA

3 vrouwen over hoe coronacrisis hun zelfbeeld veranderde: “Veel kosten vielen weg. Investeren in mijn huid was een manier om mezelf te verwennen”

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Hoe staat het met het zelfbeeld in ons land? Een jaar na de intrede van corona maakten wij de balans op van hoe het vele thuiswerken ons veranderde. We deden een grote zelfbeeldenquête bij maar liefst 3.500 vrouwen, met verrassende resultaten. Zo zei maar liefst 60 procent minder make-up te gebruiken dan voorheen. Styliste Farah el Bastani, consultant Elke Audooren en lifecoach Sara Deneut delen met ons wat zij anders doen sinds de pandemie. “Je kan pas de beste versie van jezelf zijn, als je ook af en toe voor jezelf kiest.”

 1. Milder voor onszelf en minder make-up: lees hier alle feiten en cijfers van onze grote zelfbeeldenquête bij meer dan 3.500 vrouwen
  PREMIUM

  Milder voor onszelf en minder make-up: lees hier alle feiten en cijfers van onze grote zelfbeeld­en­quê­te bij meer dan 3.500 vrouwen

  Spiegel, spiegel aan de wand. Hoe staat het met het zelfbeeld in ons land? Een jaar na de intrede van corona maakt een enquête op nina.be en goedgevoel.be de balans: heeft het vele thuiswerken een impact gehad op wat we aantrekken? Hebben mondmaskers beïnvloed wat we smeren? En vooral: heeft de lockdown veranderd hoe we naar onszelf kijken? “We focusten meer op wat we zélf voelden. Dat maakt dat je tevredener wordt over je uiterlijk.”
 2. Mooie woorden tijdens de ceremonie voor columniste Lara Switten: “Steffen zei dat hij er zou zijn. Lara beloofde hetzelfde, always and everywhere”
  23

  Mooie woorden tijdens de ceremonie voor columniste Lara Switten: “Steffen zei dat hij er zou zijn. Lara beloofde hetzelfde, always and everywhere”

  ‘Mijn zonneke’, zo noemde de papa van Lara Switten (35) zijn dochter altijd. En het is waar: Lara was een zon die straalde, overal waar ze kwam. Voor echtgenoot Steffen was ze zijn fundament. Onze NINA-columniste en momblogger schreef tien maanden lang over het leven met baarmoederhalskanker als mama van drie. Vandaag namen haar naasten afscheid van haar, een ceremonie die al haar volgers thuis live konden volgen. Iets waar Lara op stond. Een overzicht van de liefde, de vechtlust en de lichtpuntjes.
 3. Controlefreak of dramalama? Deze test onthult aan welk onaangenaam of toxisch gedrag je je schuldig maakt

  Controle­freak of dramalama? Deze test onthult aan welk onaange­naam of toxisch gedrag je je schuldig maakt

  Wij, mensen, zijn niet perfect. Sterker nog, soms zijn we ronduit onaangenaam. We zijn negatief, lui of arrogant. Bewust of onbewust. “Elk van ons vertoont nu en dan toxisch gedrag”, gelooft de CEO van Truity, een Amerikaans bedrijf dat persoonlijkheidstesten ontwikkelt. Daarom is hun nieuwe test er eentje die ons helpt de vinger te leggen op het onaangename gedrag waar we ons het meest schuldig aan maken. Ben jij een mansplainer, dramalama of controlefreak?
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).