1. Régine Mahaux (59) is huisfotografe van Trump: “Over politiek spreek ik me niet uit. Wie ben ik om dat te doen?”
  PREMIUM

  Régine Mahaux (59) is huisfoto­gra­fe van Trump: “Over politiek spreek ik me niet uit. Wie ben ik om dat te doen?”

  Met de Amerikaanse verkiezingen in aantocht brandt er maar één vraag op ieders lippen. Blijft Trump aan de macht? Ook voor Régine Mahaux is het afwachten. De Belgische is naast een graag geziene gaste bij beroemdheden en onze prinses Astrid de huisfotografe van de Amerikaanse presidentsfamilie. Een unieke band die haar al de helft van haar vriendschappen kostte. Maar afschrikken doet het haar niet. “Ik vel geen oordeel, ik leg enkel geschiedenis vast.”
 2. Schaam u, bodyshamer! Waarom rekenen we mensen af op hun gewicht?
  PREMIUM

  Schaam u, bodyshamer! Waarom rekenen we mensen af op hun gewicht?

  De voorbije week werden Billie Eilish en Rebel Wilson het slachtoffer van bodyshaming. Het 18-jarige popwonder is volgens sommigen te dik. Wilson krijgt dan weer kritiek omdat ze is afgevallen. Het is, met andere woorden, ook nooit goed. Klinisch psycholoog Annelies Van Den Haute heeft zich gespecialiseerd in bodypositivity en legt uit waarom we mensen genadeloos beoordelen op hun uiterlijk. En vooral: hoe we milder kunnen zijn voor elkaar.
 1. Is karma echt een ‘bitch’? Een filosoof legt uit: “Positiviteit trekt doorgaans ook positiviteit aan”
  PREMIUM

  Is karma echt een ‘bitch’? Een filosoof legt uit: “Positivi­teit trekt doorgaans ook positivi­teit aan”

  Je belazert een dierbare en hopla, je fiets wordt gestolen. Bad karma. Of omgekeerd. Je helpt je buurvrouw om haar boodschappen naar binnen te dragen en krijgt even later een mooi professioneel voorstel in je mailbox. Karma is alomtegenwoordig. Tenminste, dat geloven we toch graag. Filosoof en hoogleraar wijsbegeerte Johan Braeckman over de oorsprong van karma en waarom we er ons zo graag op beroepen. “Het geloof dat een goede daad van nature goede gevolgen zal hebben, en een slechte daad slechte gevolgen, zorgt voor een zekere ­gemoedsrust. Het komt ooit wel in orde, oef.”
 1. Kaal worden op jonge leeftijd, hoe ga je daarmee om? “Mensen zien je meteen als iemand die ziek is”
  PREMIUM

  Kaal worden op jonge leeftijd, hoe ga je daarmee om? “Mensen zien je meteen als iemand die ziek is”

  Schiereiland, landingsbaan, grasstrook of paterplateau: de ongein die kalende mannen te horen krijgen, is niet altijd grappig, noch flatterend. En dat heeft vaak een grote impact op hun zelfbeeld. “Sommigen belanden zelfs in een depressie”, zegt ervaringsexpert Thomas Schoenmakers, die in samenwerking met experts in het vakgebied een boek schreef voor kalende mannen in nood. “Maar vroeg of laat volgt de aanvaarding.”
 2. Mensen luisteren meer dan ooit naar podcasts over mentale gezondheid: deze shows zijn het streamen waard

  Mensen luisteren meer dan ooit naar podcasts over mentale gezondheid: deze shows zijn het streamen waard

  Meer dan een halfjaar geleden is ons leven op z’n kop gezet door corona. En het psychische effect daarvan is niet min. Dat merkt ook Spotify. Volgens de streamingdienst luisteren mensen meer dan ooit naar podcasts die gaan over mentale gezondheid. Als troost, want je hoort dat anderen ook met dezelfde gedachten rondlopen. Op zoek naar een oorvol inspiratie, steun of wijsheid? Deze podcasts kunnen helpen.
 3. 
Elke dag een ‘dankjewel’: dankbaarheid als positieve pil in onzekere tijden. “Alles wat wij vanzelfsprekend vinden, is dat eigenlijk niet”
  PREMIUM

  Elke dag een ‘dankjewel’: dankbaar­heid als positieve pil in onzekere tijden. “Alles wat wij vanzelf­spre­kend vinden, is dat eigenlijk niet”

  Soms is het verschil tussen blijdschap en balen een kwestie van perspectief. Een perspectief dat dankbaarheid heet. “Het gras is niet groener aan de overkant, maar waar je het water geeft. En water geven doe je door dankbaar te zijn.” Een auteur en twee experts leggen uit waarom ‘dankjewel’ zo heilzaam is en geven concrete tips. “Volg het voorbeeld van een klein kind, want die zijn dankbaar voor de kleinste dingen.”
 4. Binnenhuisarchitect Gert Voorjans is een ochtendmens: “Op vlooienmarkten gebeuren de beste deals tussen 6 en 8 uur ’s ochtends”

  Binnenhuis­ar­chi­tect Gert Voorjans is een ochtend­mens: “Op vlooien­mark­ten gebeuren de beste deals tussen 6 en 8 uur ’s ochtends”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: binnenhuisarchitect Gert Voorjans (58). Hij heeft zich de jongste tien jaar ontpopt tot echte ochtendmens. “Er was een tijd dat ik ’s ochtends bij het krieken van de dag met een zaklamp in een camionette in Lyon zat in de hoop een uniek interieurobject op de kop te tikken.”
 1. Uwi, Evi en Kathleen kwamen uit de kast: “Ik maakte het nieuws bekend via Instagram. Zo wist iedereen het, met één klik”
  PREMIUM

  Uwi, Evi en Kathleen kwamen uit de kast: “Ik maakte het nieuws bekend via Instagram. Zo wist iedereen het, met één klik”

  Vandaag, zondag 11 oktober, staat in teken van de Coming-Outdag. Het doel? Overheden wakkerschudden inzake holebi- en transgenderrechten. Benadrukken dat iedereen zichzelf mag zijn. En aandacht schenken aan mensen die openlijk willen uitkomen voor hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. Uwi, Evi en Kathleen blikken terug op hun ‘uit de kast’-moment, dat zeker niet altijd even eenvoudig was. “Hoewel ik geen fan ben van labels, heb ik eindelijk gevonden waar ik thuishoor en wie ik ben. Dan wil je niet dat mensen dat in vraag stellen. Dan wil je erkenning.”
 2. NINA praat met oud-politica Miet Smet (77): “Ik mis Wilfried nog elke dag. Dat slijt niet”
  PREMIUM

  NINA praat met oud-politica Miet Smet (77): “Ik mis Wilfried nog elke dag. Dat slijt niet”

  Als onze regering vandaag evenveel mannen als vrouwen telt, hebben we dat ergens ook te danken aan Miet Smet. De politica (CD&V) vocht destijds al voor een gelijke verdeling van mannen en vrouwen op kieslijsten. Vrijdag 9 oktober, zeven jaar geleden, stierf haar echtgenoot Wilfried Martens. Ware liefde liet zich niet opvolgen. “Ik heb na Wilfried nooit een ander toegelaten”. Onze vragenlijst zet hun onsterfelijke zielsverwantschap in de verf.
 3. Jongste topmagistraat van het land Ine Van Wymersch (40) schrijft het levensverhaal van een vrouw die euthanasie plant: “Ik begrijp haar wil om te sterven”
  PREMIUM

  Jongste topmagi­straat van het land Ine Van Wymersch (40) schrijft het levensver­haal van een vrouw die euthanasie plant: “Ik begrijp haar wil om te sterven”

  Als procureur des Konings is ze de jongste topmagistraat van het land. Thuis is ze moeder van vier kinderen. En sinds deze week is ze ook auteur. Ine Van Wymersch (40) schreef Als je wieg op drijfzand staat: het beklijvende verhaal van een vrouw op weg naar euthanasie. “Ik heb vaak tegen mezelf gezegd: ‘Ine, probeer haar níét te redden’.”
 4. Rihanna onder vuur na gebruik van Islamitische teksten in lingerieshow. Marketeer Fatima legt uit waarom haar actie problematisch is
  PREMIUM

  Rihanna onder vuur na gebruik van Islamiti­sche teksten in lingerie­show. Marketeer Fatima legt uit waarom haar actie problema­tisch is

  Diversiteit krijgt eindelijk meer aandacht in de mode. Al gaat het soms nog goed mis. Kijk maar naar Rihanna: de queen van inclusiviteit werkt geregeld samen met modellen in alle maten, gewichten en kleuren, maar ging de mist in door in een lingerieshow fragmenten uit de Islamitische Hadith te gebruiken. En dat wijst volgens consumentenonderzoeker Fatima Llouh op een groter onderliggend probleem. “Je kan geen product maken voor iedereen, zonder samen te werken met een team dat divers genoeg is.”
 1. Michelle Obama geeft hypnotiserende speech: zo word je zo innemend als zij, zelfs als introvert. “Charisma heb je zelf in de hand”
  PREMIUM

  Michelle Obama geeft hypnotise­ren­de speech: zo word je zo innemend als zij, zelfs als introvert. “Charisma heb je zelf in de hand”

  Begin deze week verscheen Michelle Obama in alle nieuwsmedia. Ze had op YouTube een passioneel pleidooi gegeven: een 24-minuten lange speech waarin ze haar bezorgdheid uitdrukte voor de coronacrisis en de raciale onrust in Amerika. Ze prees ook presidentskandidaat Joe Biden aan als de oplossing. De hele wereld hing aan haar lippen en begrijpelijk: zet de speech zelf eens op en merk hoe de voormalige first lady je hypnotiseert met haar empathische blik en warme stem. Ze heeft charisma, bakken ervan. En dat is niet alleen weggelegd voor de Obama’s van deze wereld: charisma-expert Luc Cipers onthult hoe jij ook, net als Michelle, met de juiste handelingen een hele kamer op je hand kan krijgen. “Obama-zijn kan je wel degelijk leren.”
 2. Het is Black History Month in de UK en straks ook bij ons. Het belang? “De zwarte geschiedenis is een blanke pagina in westerse handboeken”

  Het is Black History Month in de UK en straks ook bij ons. Het belang? “De zwarte geschiede­nis is een blanke pagina in westerse handboeken”

  Het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen vieren deze maand Black History Month, ofwel BHM. Vorige maand ging Amerika hen al voor, en in maart is het onze beurt. Maar wat is het? En waarom is het zo belangrijk? Mohamed Barrie, mede-oprichter van BHM in België legt uit. “We streven naar een samenleving waarin élk kind zichzelf vertegenwoordigd ziet."
 3. Verloven koppels zich te snel in coronatijden? Het effect van een pandemie op ons beslissingsvermogen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabubbel”
  PREMIUM

  Verloven koppels zich te snel in coronatij­den? Het effect van een pandemie op ons beslis­sings­ver­mo­gen en sociaal gedrag: “We leven in een coronabub­bel”

  “Verloof jullie even niet, koppels. Jullie dragen een ‘einde van de wereld’-bril. De pandemie speelt met jullie beoordelingsvermogen”, kopt het Amerikaanse magazine Cosmopolitan. In het artikel schrijven ze dat we nu te angstig zijn om heldere beslissingen te nemen en ons te snel willen binden. Lijkt plausibel: jij kent vast ook een koppel dat sinds de lockdown sneller samenwoont dan verwacht of toch besloot in het huwelijksbootje te stappen, ondanks het verbod op trouwfeesten. Beïnvloedt corona hoe we (romantische) beslissingen nemen? Angstpsycholoog en hoofddocent aan de KU Leuven Bram Vervliet licht toe. “Bij dreiging hunkeren we ernaar om samen te zijn met anderen.”
 4. Pantone wil menstruatietaboe doorbreken met nieuwe kleur ‘Period Red’. “Maar zo ziet ons bloed er helemaal niet uit”

  Pantone wil menstrua­tie­ta­boe doorbreken met nieuwe kleur ‘Period Red’. “Maar zo ziet ons bloed er helemaal niet uit”

  Beeld je in dat je je toilet zou schilderen in de kleur van het bloed op je derde menstruatiedag. Enthousiast? Het is nu een optie, want Pantone, een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert, heeft een nieuwe tint rood toegevoegd aan zijn catalogus: Period, ofwel: maandstondenrood. Met de kleur wil Pantone benadrukken dat menstrueren even normaal is als ademen. Maar er is ook kritiek. “Het had realistischer gemogen.”
 1. Zangeres Nikkie van Lierop transformeerde van nachtraaf in een vroege vogel: “Vroeger ging ik slapen om 5 uur, nu word ik op dat uur wakker”

  Zangeres Nikkie van Lierop transfor­meer­de van nachtraaf in een vroege vogel: “Vroeger ging ik slapen om 5 uur, nu word ik op dat uur wakker”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: zangeres en schrijfster Nikkie van Lierop (57). “Ik hou van de stilte net voor de wereld wakker wordt. Zalig. Ik sta op rond vijf uur, half zes, om te beginnen schrijven. Ik zet een koffie, rook een sigaret en begin eraan.”
 2. Neem huidhonger maar serieus: “Fysiek contact is een basisbehoefte met een impact op je hele zijn”, zegt gerontologe
  PREMIUM

  Neem huidhonger maar serieus: “Fysiek contact is een basisbe­hoef­te met een impact op je hele zijn”, zegt gerontolo­ge

  Niet knuffelen, geen handen geven, geen kus bij de begroeting: in het ‘nieuwe normaal’ is maar weinig plaats voor fysiek contact. Het treft ons allemaal, maar sommige zwaarder dan anderen. Denk aan singles. Of senioren in woon-zorgcentra. Problematisch, menen experts, want onze honger naar aanraking is een basisbehoefte die, onder andere, een grote impact heeft op onze stressregulatie. Voor wie hopeloos is, bestaan er gelukkig wel alternatieven die de leemte kunnen opvullen. Maar onderschat het belang van the real deal niet. “Kappers zijn de nieuwe sekswerkers geworden.”
 3. Pieter lijdt aan een chronische verkoudheid: “Je ziet mensen voortdurend denken: ‘Die heeft sowieso corona’”
  PREMIUM

  Pieter lijdt aan een chronische verkoud­heid: “Je ziet mensen voortdu­rend denken: ‘Die heeft sowieso corona’”

  ‘Hatsjoe!’ Wie had ooit gedacht dat dat geluid of die van een kuch of gesnotter zo’n taboe zou worden. Verkoudheden lijken wel de nieuwe luizen. Pieter (28) kan ervan meespreken. Hij kampt al jaren met een chronische verkoudheid, waardoor hij momenteel veel afkeurende blikken krijgt. “Alsof ik een insect ben dat je het liefst zo snel mogelijk de kamer uit wil.” Uiteraard moeten we voorzichtig blijven, maar psychologen pleiten ook voor minder angst. “Onze angst om niet besmet te raken is nefast voor onze levenskwaliteit, zo erg zelfs dat depressies om de hoek loeren.”
 1. Sara Leemans, de vrouw achter het hilarische socialmedia-account ‘Dansaertvlamingen’: “We vinden onszelf zo speciaal, maar apen elkaar de hele tijd na”
  PREMIUM

  Sara Leemans, de vrouw achter het hilarische socialme­dia-ac­count ‘Dansaert­vla­min­gen’: “We vinden onszelf zo speciaal, maar apen elkaar de hele tijd na”

  Sara Leemans (30) mocht zichzelf jarenlang Dansaert-Vlaming noemen. Het appartement dat ze deelde met twee roomies lag in de ‘authentieke’ Kartuizerstraat en je trof haar weleens aan op het terras van De Markten, alwaar ze stijlvol nipte van een flat white. Sinds twee jaar is het al even hippe Groene Kwartier in Antwerpen haar thuishaven. Hier doet ze inspiratie op voor haar satirisch socialmedia-account ‘Dansaertvlamingen’. Op dat platform zet ze zichzelf en haar generatie lieflijk te kijk via fake typetjes die veel verder dan de Dansaertbuurt voor herkenbaar gegniffel zorgen. Voor NINA schrijft ze voortaan een wekelijkse rubriek.
 2. Hoeveel kind zit er nog in jou? Doe de test en ontdek hoe het met je innerlijke speelvogel gesteld is

  Hoeveel kind zit er nog in jou? Doe de test en ontdek hoe het met je innerlijke speelvogel gesteld is

  Kom je als volwassene nog weg met gekke sokken en een grappig Garfield T-shirt? Hopelijk wel, want het kind in jezelf levend houden blijkt gezond voor lichaam en geest. “Speelsheid helpt om dingen te relativeren en te verwerken” zegt kindertherapeut en spelcounselor Niels Roelant in NINA dit weekend. “Het helpt je om dingen te proberen die je normaal niet zou doen en om uit je comfortzone te komen”, dixit psychotherapeute Gerda Van Erkel. Hoe is het met jouw innerlijke speelvogel gesteld? Moet je hem wakker schudden of bereik je al een Peter Pan-waardig niveau als het op jeugdige speelsheid aankomt? Doe onze test.
 1. Nieuw boek geeft 52 methodes om te communiceren met mensen met dementie: “Ik wil tonen dat iemand die alzheimer heeft wél nog bereikbaar is”
  PREMIUM

  Nieuw boek geeft 52 methodes om te communice­ren met mensen met dementie: “Ik wil tonen dat iemand die alzheimer heeft wél nog bereikbaar is”

  “Waarom praten we met een persoon met dementie altijd over het verleden? De toekomst is ook voor hen een beweegreden. Het geeft een doel om voor uit bed te komen.” Dat is een van de baanbrekende stellingen van Dr. Kasper Bormans (33). Hij schreef een nieuw boek over alzheimer en hoe je kan blijven communiceren met mensen met dementie. Op Wereld Alzheimer Dag vertelt hij over zijn onderzoek dat de klassieke dementiezorg omdraait en deelt hij alvast drie hoopvolle methodes met ons.
 2. Vermijd spiegels en houd de slaapkamer saai: zo breng je met de befaamde feng shui-methode rust in je huis

  Vermijd spiegels en houd de slaapkamer saai: zo breng je met de befaamde feng shui-methode rust in je huis

  Mijn thuis is ... waar mijn geest helemaal tot rust komt. Klinkt logisch en belangrijk, nu we met z’n allen meer thuis zitten. Maar ben je er wel zeker van jouw huis je echt helemaal tot rust brengt? Wij vroegen aan feng shui-experte Nina Elshof wat de Chinese methode precies inhoudt en hoe we ze zelf kunnen toepassen. Soms zijn de ingrepen verrassend, soms verrassend simpel. Maar altijd eindig je met een huis waar je blijer van wordt. “Alles in de natuur heeft een orde. Met feng shui zorgen we ervoor dat die natuurlijke orde ook bij je thuis terugkomt.”
 3. “Die blouse zit slecht, de maten kloppen nooit en dat stofje is irritant.” Juliette (5), Margo (12), Ben (16) en Britt (18) over hun uniform
  PREMIUM

  “Die blouse zit slecht, de maten kloppen nooit en dat stofje is irritant.” Juliette (5), Margo (12), Ben (16) en Britt (18) over hun uniform

  ‘Mama, wat moet ik aandoen?’ Het is een vraag die deze kinderen niet snel zullen stellen: ze moeten elke dag in uniform naar school. Gemakkelijk, want geen keuzestress voor de kleerkast, of een regel uit het oertijdperk? We vroegen het aan een kleuter, enkele tieners én een pedagoog. “Diepgaande gesprekken zijn waardevoller dan simplistisch te zeggen: ‘we zijn allemaal gelijk, want we dragen hetzelfde uniform’.”
 1. StuBru-stem Michèle Cuvelier moet als avondmens vroeg opstaan: “Ik weet niet of ik het zou kunnen, heel mijn leven ochtendradio maken”

  Stu­Bru-stem Michèle Cuvelier moet als avondmens vroeg opstaan: “Ik weet niet of ik het zou kunnen, heel mijn leven ochtendra­dio maken”

  Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: presentatrice Michèle Cuvelier. Zij is al anderhalf jaar een verplicht ochtendmens. “Door vroeg op te staan, ben ik héél lui geworden. Ik at net iets te veel McDonald’s en deed nooit aan sport.” (Belangrijk: dit interview werd afgenomen en gedrukt in NINA voor Michèle positief testte.)
 2. Stoere mannen met een klein hartje! Tom Waes en ex-Special Forces Stijn Swijns babbelen over hun angsten: “Kaalheid, daar heb ik het moeilijk mee”
  PREMIUM

  Stoere mannen met een klein hartje! Tom Waes en ex-Special Forces Stijn Swijns babbelen over hun angsten: “Kaalheid, daar heb ik het moeilijk mee”

  Mannen die geen angst kennen. Dat zochten we. Zo kwamen we bijna automatisch uit bij types als Tom Waes (51) en Stijn Swijns (31). De ene zit niet verlegen om een stunt meer of minder. De andere trok met de Special Forces op gevaarlijke missies naar het buitenland. Maar wat blijkt? Zelfs stoere borsten hebben soms een klein hartje. “Mannen zonder vrees, dat zijn zotten.”
 3. 3 Filosofen over hun passie en job: “We worden gezien als grote wijzen waar je bij kan aankloppen om hét antwoord te krijgen. Alsof wij weten hoe je moet leven”
  PREMIUM

  3 Filosofen over hun passie en job: “We worden gezien als grote wijzen waar je bij kan aankloppen om hét antwoord te krijgen. Alsof wij weten hoe je moet leven”

  Vergeet het clichébeeld dat filosofen oude mannen zijn. Er staat een nieuwe generatie vrouwelijke denkers op die het maatschappelijk debat kleur geven. Wij gingen op de koffie met drie filosofes, die ronduit babbelden over hun passie en de relevantie van hun vak. “Door corona zijn onze levens op pauze gezet en werd je gedwongen om na te denken over je keuzes. Je job, je gezin, je relatie … Filosofie kan daar enorm bij helpen.”
 1. Ordelijkheid wordt statussymbool op sociale media: opruimtrend verovert kasten van celebrities

  Ordelijk­heid wordt statussym­bool op sociale media: opruim­trend verovert kasten van celebri­ties

  De tijden dat we onze voorraadbakjes met missende deksels koortsachtig in de keukenkast propten zijn voorbij. Rijen ongerept witte schappen met doorzichtige doosjes, op een paar centimeter van elkaar. Voorraadlades vol perfect gevouwen handdoeken en boeken- of kleerkasten die volgens de regenboogkleuren worden georganiseerd. Ontmoet de laatste nieuwe sociale media trend: ‘Pinterest organizational porn’.
 2. Fuck de filter: Vlaamse en internationale influencers doen oproep voor meer puistjes, poriën en rimpels op Instagram
  PREMIUM

  Fuck de filter: Vlaamse en internatio­na­le influen­cers doen oproep voor meer puistjes, poriën en rimpels op Instagram

  Britse make-upartieste Sasha Pallari is de filters op sociale media grondig beu. Met de hashtag #filterdrop moedigt ze aan om ons echte, blote gezicht te delen, inclusief puistjes, poriën en rimpels. Ook Vlaamse influencers Laurentine Van Landeghem en Nadia El Makhfi doen mee. “Het schoonheidsideaal wordt voor een deel bepaald door de modellen in magazines. Daar kunnen we niets aan veranderen. Maar wat we tonen online? Dat hebben we in eigen handen.”
 3. Onderneemster Souad Abihi (30) wil het taboe rond zelfdoding doorbreken: “Ik was zwaar onder de indruk toen ik ondervond hoeveel Vlamingen met de gedachte rondlopen”

  Onderneem­ster Souad Abihi (30) wil het taboe rond zelfdoding doorbreken: “Ik was zwaar onder de indruk toen ik ondervond hoeveel Vlamingen met de gedachte rondlopen”

  Vrouwelijke ondernemers, er zijn er te weinig. Voeg daar een migratie-achtergrond aan toe en het lijstje wordt nog korter. Toch vonden we er die de pijnpunten in hun gemeenschappen aanpakken en zo de wereld op hun eigenzinnige manier een beetje mooier maken. Vandaag: de jonge Souad Abihi (30) helpt met haar vzw Hshoema Vlamingen die suïcidaal zijn, ongeacht hun leeftijd, gender, religie of roots. “In Vlaanderen liggen de cijfers hoog. Net omdat we niet met elkaar over zelfdoding durven te praten.”
 4. Arthur (18) stapte uit het leven. Zijn familie vertelt hoe ze elk op hun manier omgaan met het verdriet
  PREMIUM

  Arthur (18) stapte uit het leven. Zijn familie vertelt hoe ze elk op hun manier omgaan met het verdriet

  Maandag, 7 januari 2019. Op de eerste dag na de kerstvakantie staat rond 5 uur een politieagente voor de deur. Het lichaam van Arthur is gevonden aan de spoorweg. Zelfdoding, denken ze. Ouders Annelies en Christophe, broers Cobe en Felix en zus Lola vertellen op de internationale dag ter preventie van zelfdoding hoe ze elk op hun manier omgaan met het verlies. “Laat hem alsjeblieft met zijn zatte botten iets mispeuterd hebben, daar hoop je op als de politie in alle vroegte voor de deur staat.”