1. Een voorproefje van NINA. De waarheid over Instagram ontrafeld met 7 influencers, waaronder Jamie-Lee Six (22): “Eigenlijk haat ik het om bekend te zijn”

  Een voorproef­je van NINA. De waarheid over Instagram ontrafeld met 7 influen­cers, waaronder Jamie-Lee Six (22): “Eigenlijk haat ik het om bekend te zijn”

  Zijn ze inspirerend of manipulatief? Oprecht geïnteresseerd in wat ze posten of regelrechte schnabbelaars? En hoe werkt hun scene met schijnbaar eigen wetmatigheden? We namen een duik in de wondere wereld van Instagram met de Vlaamse influencers Jamie-Lee Six (22), Zoey Hasselbank (29), Kirsten Jassies (46), Cindy Van Dyck (28), Eva Tuytelaers (35), Romy Slimbach (25) en Nanja Massy (33). Samen zijn ze goed voor heel wat volgers en dus ook heel wat invloed.
 2. Prins Harry test EMDR-traumatherapie uit samen met Oprah: wat is dat en hoe werkt het? “Niet hetzelfde als hypnose”

  Prins Harry test EM­DR-traumathe­ra­pie uit samen met Oprah: wat is dat en hoe werkt het? “Niet hetzelfde als hypnose”

  De Britse prins Harry experimenteert met een relatief nieuwe traumatherapie genaamd EMDR. In zijn docuserie ‘The Me You Can’t See’, die geestelijke gezondheid bespreekbaar maakt, test hij de therapie uit samen met Oprah Winfrey en een EMDR-therapeut. Hiermee hoopt hij zijn angst na het trauma van de dood van zijn moeder te leren verwerken. Hoe werkt zo’n therapie precies? “Je kan er alle belastende ervaringen uit het verleden mee aanpakken”, zegt EMDR-therapeut Katy Bartels.
 1. Twee LGBTQ+-moslims over hun zoektocht naar (zelf)acceptatie: “Niemand zou moeten kiezen tussen geloof of geaardheid”
  PREMIUM

  Twee LG­BTQ+-mos­lims over hun zoektocht naar (zelf)acceptatie: “Niemand zou moeten kiezen tussen geloof of geaardheid”

  “We zaten met het gezin voor tv toen er tijdens het programma plots twee vrouwen kusten. Daar waren mijn ouders niet mee gediend. ‘Zap weg’, zeiden ze vol afschuw. ‘Dit hoort niet, we moeten dit niet zien.’ De boodschap was duidelijk.” Moslim en holebi, twee woorden die schijnbaar onverenigbaar zijn met elkaar. Het gevolg? Veel LGBTQ+-moslims zijn bang om zichzelf te zijn. En dat wil antropoloog Wim Peumans aanpakken met zijn boek ‘Habibi, het lief en leed van LGBTQ-moslims’. Ter ere van de Belgische Pride, op zaterdag 22 mei, interviewden wij Abdellah (27) en Inas (24) over de weg die zij hebben afgelegd.
 2. Een voorproefje van NINA. Prof Liesbet Stevens: “Ik was altijd gevoelig voor onrecht”

  Een voorproef­je van NINA. Prof Liesbet Stevens: “Ik was altijd gevoelig voor onrecht”

  “Als kind was ik boos als mijn broer niet moest afwassen: ik vond dat ik dat niet moest aanvaarden.” Liesbet Stevens verzet zich al haar hele leven tegen alle vormen van discriminatie. Dat doet ze als professor seksueel strafrecht, als adjunct- directeur van het Instituut voor de Gelijkheid van vrouwen en mannen (die burgerlijke partij is in de zaak De Pauw), maar ook als mama van vier. “Wij benoemen thuis alles, ook over seksualiteit en relaties. Mijn oudste zoon lacht weleens dat hij Otis Milburn is, één van de hoofdpersonages in de serie ‘Sex Education’.”