Messi tegen een overmacht aan Sevilla-spelers.
Volledig scherm
Messi tegen een overmacht aan Sevilla-spelers. © AP
1
EINDE
1
 • Philippe Coutinho 10'
 • Luuk de Jong 8'

FC Barcelona kan sterke start niet doortrekken tegen Sevilla en lijdt eerste puntenverlies

La LigaEen eerste tegenslag(je) voor Ronald Koeman in Camp Nou. Een draw tegen FC Sevilla. Wat meer is: Barça kon nauwelijks aanspraak maken op meer. 

 1. Mulder over blessure Hazard: “Het is niet terugkeren bij Moeskroen, maar wel bij Real. Dat is zo’n zware taak”
  Play
  Primera Division

  Mulder over blessure Hazard: “Het is niet terugkeren bij Moeskroen, maar wel bij Real. Dat is zo’n zware taak”

  Het voetbalnieuws van de dag kwam vanuit de Spaanse hoofdstad, want Eden Hazard is opnieuw out. Ditmaal met een spierblessure. De vicieuze cirkel doorbreken zal geen makkie worden volgens onze analist Jan Mulder: “Hij moet niet terugkeren bij Moeskroen, maar wel bij Real Madrid. Dat is zo’n zware taak. Hij moet de beste club ter wereld dragen. Nou, ga er maar aan staan.”
 2. Degryse over Carrasco: “Bij de Rode Duivels zou hij op z’n best zijn op de positie van Eden Hazard”
  Play
  Champions League

  Degryse over Carrasco: “Bij de Rode Duivels zou hij op z’n best zijn op de positie van Eden Hazard”

  Vlak voor de aftrap van Bayern-Atlético hadden onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse het over Yannick Carrasco, in de basis bij ‘Los Colchoneros’. De winger draait al jaren mee op het hoogste niveau, maar lijkt zich toch nog steeds telkens te moeten bewijzen. “Tijdens zijn eerste periode bij Atlético was hij goed. Zowel bij Atlético als bij de Duivels”, aldus Degryse. “Als hij zich offensief kan uitleven, zoals vandaag in een 4-4-2, dan heeft hij toch wat meer vrijheid. Bij de Rode Duivels zou hij op z’n best zijn op de positie van Eden Hazard. En ik zou in zijn plaats ook blij zijn dat ik terug was uit China. Je weet op voorhand dat je niet gelukkiger wordt van in China te spelen. Als je kan kiezen tussen de Spaanse en de Chinese competitie...”
 1. Courtois steekt Zidane hart onder de riem: “We maakten goals zoals de trainer ze had voorspeld”
  Play
  La Liga

  Courtois steekt Zidane hart onder de riem: “We maakten goals zoals de trainer ze had voorspeld”

  Met een geweldige reflex op een al even geweldige poging van Lionel Messi had Thibaut Courtois zijn aandeel in de 1-3-zege van Real in de Clásico. In vlekkeloos Spaans benadrukte ‘El Muro Belga’ de prima teamspirit die heerst in de kleedkamer van ‘de Koninklijke’. En stak hij Zidane, na nederlagen tegen Cadiz en Shakhtar een geplaagde coach, nog even een hart onder de riem. “Dit shirt en dit embleem eist dat we elke wedstrijd het maximum geven. Vandaag heeft de ploeg veel gelopen, na twee zwakke wedstrijden. Het is geen makkelijke week geweest. We maakten vandaag doelpunten zoals de trainer ze had voorspeld. De ploeg staat achter de coach. De eenheid in de kleedkamer was nooit gebroken. Maar nu moeten we dinsdag ook winnen bij Gladbach.”
 1. Philippe Clement: "Totaal niet bezig met andere wedstrijd"
  Play
  Voetbal

  Philippe Clement: "Totaal niet bezig met andere wedstrijd"

 2. Het knotsgekke slot van Standard-Eupen, met keeper Bodart die scoort
  Play

  Het knotsgekke slot van Standard-Eu­pen, met keeper Bodart die scoort