AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

Waarom kunnen voetbalclubs hun sterren, zoals Kevin De Bruyne, zoveel betalen? Handleiding bij de toplonen van voetballers

Telkens een (Belgische) voetballer een miljoenencontract tekent, gaan we ‘en masse’ op de achterste poten staan. Of iemand het waard is om 300.000 euro of meer per week te verdienen zoals Kevin De Bruyne en of de miljoenensalarissen moreel verantwoord zijn, is een ander debat. Anderzijds: voetballers zijn niet de enige grootverdieners op de aardbol. In de laatste top-100 bestbetaalde entertainers en beroemdheden van Forbes staan 37 muzikanten, 30 sporters en voor de rest ook nog een pak acteurs en comedians. Iedereen betaalt mee. Handleiding bij de toplonen van voetballers.

13 reacties

 • Bert Verhaegen

  5 jaar geleden
  We houden dit zelf mee in stand net als miljoenen mensen die platen kopen, tickets voor concerts, want ook al die artiesten waarnaar we luisteren of op tv kijken verdienen nog pakken meer. Dus moeten we er ook niet over zagen.
 • leo Mariën

  5 jaar geleden
  Bekijk het eens anders Herman Hermans. De Bruyne betaald meer belastingen per week dan u in .... xx jaar? Daar kunnen echt wel veeeel kinderen van geholpen worden. Indien we er zo een paar duizend in België hadden zou ook de staatsschuld snel afbetaald zijn.
 • Christiaan Goethals

  5 jaar geleden
  Ieder voor zijn eigen, als het treintje passeert, spring er op, blijkbaar zijn er veel die vergaten te springen.
 • Luc Raes

  5 jaar geleden
  Sprakeloos : de wereld is rot. Dit is gewoon belachelijk en schaamteloos.
 • leo reynders

  5 jaar geleden
  Alle uitleg hoe en waarom ter rechtvaardiging van deze exorbitante vergoedingen ten spijt, blijft het voorbij de grens van de schaamte!
 1. Op zoek naar de modelprof in Youri Tielemans, klaar voor het WK: “Ik denk dat hij het leuk vindt aanvoerder te zijn”
  PREMIUM
  Buitenlands voetbal

  Op zoek naar de modelprof in Youri Tielemans, klaar voor het WK: “Ik denk dat hij het leuk vindt aanvoerder te zijn”

  Een nieuw contract bij Leicester City zal Youri Tielemans (25) voorlopig niet tekenen, maar in zijn laatste maanden probeert hij wel op een andere manier een legacy na te laten. Een raket met de rechter als zijn signatuur, een voorbeeldige houding als zijn paraaf. Achtergrondverhaal met impressies vanop het oefencomplex in Leicester: waarom de Rode Duivel er het imago van een modelprof heeft.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.