Marcus Rashford richtte zich in een open brief aan het parlement.
Volledig scherm
Marcus Rashford richtte zich in een open brief aan het parlement. © AFP

Premier League-ster Marcus Rashford dwingt Britse premier Johnson tot U-bocht na straffe campagne: 200.000 arme kinderen krijgen toch gratis maaltijden

Premier LeagueHij is amper 22 jaar. Zijn liefdadigheidsfonds zamelde de voorbije maanden 25 miljoen euro in om arme Engelse kinderen maaltijden aan te bieden. En nu heeft Marcus Rashford, spits van de nationale ploeg en Manchester United, de Britse regering op de knieën gekregen. Met een pakkende open brief en anderhalve dag campagne voeren op sociale media besliste premier Boris Johnson om toch een steunpakket van 130 miljoen euro uit te schrijven voor hulpbehoevende kinderen.  

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Hoe rijke Engelse clubs miljoenen willen neertellen om macht van noodlijdende ‘kleintjes’ over te kopen: “Dit lijkt op een machtsgreep”
  PREMIUM
  Premier League

  Hoe rijke Engelse clubs miljoenen willen neertellen om macht van noodlijden­de ‘kleintjes’ over te kopen: “Dit lijkt op een machts­greep”

  Terwijl de Premier League ook zonder publiek blijft draaien op massa’s tv-geld, dreigen een pak kleine Engelse profclubs failliet te gaan. De topclubs – de Amerikaanse eigenaars van Liverpool en Man United op kop – willen 275 miljoen euro geven. In ruil voor een competitiehervorming van 20 naar 18 ploegen. En vooral: voor quasi alle macht.