Reuters
Volledig scherm
© Reuters

Hoe Kevin De Bruyne van 1 op 5 naar 4 op 5 ging: “Ik had nooit kunnen voorspellen dat hij de beste middenvelder ter wereld zou worden”

Premier LeagueDe titelstrijd in de Premier League blijft razend spannend, maar Pep Guardiola weet dat hij in de beslissende fase van het seizoen kan rekenen op ene Kevin De Bruyne, steeds meer een zekerheid in de toppers. Een verhaal van vier op vijf. Met anekdotes van een oud-ploeggenoot over hoe een solist uitgroeide tot de beste middenvelder ter wereld. “Wanneer hij passte was er geen enkel probleem. Hij heeft een aantal doelpunten aangebracht voor mij. Maar zijn individualisme werd meer en meer een probleem.”

5 reacties

 • van Dessel Wim

  3 maanden geleden
  Inderdaad, één van de betere ... Zoniet de béste Belgische voetballer aller tijden. Zonder twijfel.
 • eric debanne

  3 maanden geleden
  Onze beste rode duivel aller tijden ...! Zeker een van de beste middenvelders ter wereld En nog een voorbeeld voor de jeugd Een plezier om hem te zien spelen ! Had hem graag bij Barça willen zien voetballen...🙄
 • Henri Hendriks

  3 maanden geleden
  Een plezier om naar te kijken. En nogmaals bewezen dat direkt en juist spel het doeltreffenst is. Aan dribbelaars ,hoe goed ook, heb je niks. Tegen dat ze hun bal afgeven staat gans de verdediging al op zijn plaats.
 • Herman Van Arendonk

  3 maanden geleden
  Toen Kevin de Bruyne bij Genk speelde was hij een heel groot talent, maar je had in Europa verschillende andere spelers met schijnbaar dezelfde kwaliteiten. Het is knap dat de Bruyne bijna elk jaar beter verbeterde, en langzaam maar zeker de meest complete middenvelder ter wereld is geworden. Hij heeft er goed aan gedaan om zijn clubs voorzichtig te kiezen, en ook een paar jaar bij Wolfsburg te voetballen.
 • Dirk Mortier

  3 maanden geleden
  Kevin is de grootste Belgische voetballer aller tijden
 1. Guardiola en Klopp strijden de komende weken voor haast dezelfde prijzen. Is Man City-Liverpool de nieuwe Clásico?
  PREMIUM
  Premier League

  Guardiola en Klopp strijden de komende weken voor haast dezelfde prijzen. Is Man Ci­ty-Liverpool de nieuwe Clásico?

  “A pain in the ass, all of the time.” De manier waarop Pep Guardiola zijn voornaamste rivaal omschrijft, laat weinig tot de verbeelding over. Engeland verlekkert zich op een epische tweestrijd tussen Man City en Liverpool op alle fronten. Een analyse van de groeiende rivaliteit tussen twee clubs, met een fles in de hoofdrol. Wiens succes wordt straks als mislukking gecast?