Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Familiegeluk in quarantaine zorgt voor honger én rust in het hoofd van Kevin De Bruyne, man van 100 clubgoals

Premier LeagueZijn verjaardagscadeaus levert hij tegenwoordig ook zelf. Kevin De Bruyne, pass-orderbedrijf in de Premier League, is zonder mededogen uit de lockdown gekomen: drie goals in vier matchen, vandaag zijn 100ste. Familiegeluk in de quarantaine heeft voor rust in het hoofd gezorgd. En voor honger.

 1. Onze man in Engeland ziet hoe Toby Alderweireld onbetwist titularis af is: “Het drukke schema is wel een meevaller”
  PREMIUM
  Premier League

  Onze man in Engeland ziet hoe Toby Alderwei­reld onbetwist titularis af is: “Het drukke schema is wel een meevaller”

  In de wolken met de verpletterende zege. Blij voor de ploegmaats, voor het team. Zijn persoonlijke besognes duwt hij nog even naar de achtergrond. Voor de derde keer op rij ontbrak ene Toby Alderweireld bij Spurs in basis voor een Premier Leaguematch. Zijn aandeel in de historische 1-6: nihil. Voor het eind van de dag zou Jose Mourinho er liefst nog een topverdediger bij hebben, maar een must is het niet. Moet de bondscoach zich stilaan zorgen maken?
 2. Manchester City rouwt om gewezen jeugdspeler Jeremy Wisten (17), Kompany: “Dit is verschrikkelijk”
  Premier League

  Manchester City rouwt om gewezen jeugdspe­ler Jeremy Wisten (17), Kompany: “Dit is verschrik­ke­lijk”

  Manchester City meldt het overlijden van de 17-jarige Jeremy Wisten, een verdediger die sinds 2016 voor de club speelde maar die recent te horen kreeg dat hij niet langer mocht blijven. Volgens sommige bronnen stapte de jongen na die zware teleurstelling zelf uit het leven. Ook Vincent Kompany reageerde via Twitter: “Dit is verschrikkelijk nieuws, RIP Jeremy.”
 3. Hoe rijke Engelse clubs miljoenen willen neertellen om macht van noodlijdende ‘kleintjes’ over te kopen: “Dit lijkt op een machtsgreep”
  PREMIUM
  Premier League

  Hoe rijke Engelse clubs miljoenen willen neertellen om macht van noodlijden­de ‘kleintjes’ over te kopen: “Dit lijkt op een machts­greep”

  Terwijl de Premier League ook zonder publiek blijft draaien op massa’s tv-geld, dreigen een pak kleine Engelse profclubs failliet te gaan. De topclubs – de Amerikaanse eigenaars van Liverpool en Man United op kop – willen 275 miljoen euro geven. In ruil voor een competitiehervorming van 20 naar 18 ploegen. En vooral: voor quasi alle macht.