Kevin De Bruyne staat met zijn 80 assists in de top 10 van beste passeur ooit in de Premier League. Ook in het lijstje: Ryan Giggs, Cesc Fabregas, Wayne Rooney, Frank Lampard, Dennis Bergkamp, David Silva, Steven Gerrard, James Milner en David Beckham. En De Bruyne heeft van elk wat.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin De Bruyne staat met zijn 80 assists in de top 10 van beste passeur ooit in de Premier League. Ook in het lijstje: Ryan Giggs, Cesc Fabregas, Wayne Rooney, Frank Lampard, Dennis Bergkamp, David Silva, Steven Gerrard, James Milner en David Beckham. En De Bruyne heeft van elk wat. © rv

Een hybride van alle legenden: Kevin De Bruyne staat in de cijfers naast Beckham én wordt stilaan een maatstaf in Engeland

Premier LeagueBij de ene roept hij herinneringen op aan David Beckham. Een andere ziet gelijkenissen met Steven Gerrard, Ryan Giggs of Paul Scholes. De perceptie in Engeland over de hybride-voetballer Kevin De Bruyne: een unieke middenvelder die er wordt afgewogen tegen de allergrootsten. Vijf oud-topspelers uit de Premier League ontleden de Rode Duivel. Op wie lijkt hij het hardst? 

23 reacties

 • Baldr VanHoek

  1 maand geleden
  Hij is gewoon beter dan hun legendes en de enige reden is dat KDB alle posities speelt en daar in uitblinkt.
 • Jos Van De Plas

  3 maanden geleden
  Beste buitenlandse voetballer, behalve voor het selectieve clubje van super diversiteiten en positieve discriminatie.
 • Andy Van Daare

  4 maanden geleden
  koenraad decapmaker : Dat was niet overdreven chauvinistisch hoor, Muller en Lewandowski zijn ook een ander paar mouwen, we hebben nu bijna de hele huidige top opgenoemd ? Mijn punt was vooral dat op het middenveld een KDB in vorm geen evenknie heeft, heeft gewoon pech gehad dat de de CL niet wonnen en bij de RD nét dat tekort komt in de rest van het RD team, hij steekt er quasi steeds bovenuit. We mogen blij zijn dat we hem hebben en MC eveneens.
 • eric debanne

  4 maanden geleden
  Mark marken : heel juist gezegd gewoon de waarheid de nagel op de kop 👍
 • Rik Cappelle

  4 maanden geleden
  Niemand ooit in de Premier League komt ook maar aan zijn hielen wat het aantal assist procentueel betrefd. Met een straat voorsprong de allerbeste.
 1. Na één van de grootste wielerploegen straks ook één van de grootste voetbalploegen in z’n portefeuille? INEOS-eigenaar doet stevig bod op Chelsea
  Premier League
  1

  Na één van de grootste wielerploe­gen straks ook één van de grootste voetbal­ploe­gen in z’n portefeuil­le? INEOS-eigenaar doet stevig bod op Chelsea

  De groep met Lewis Hamilton en Serena Williams krijgt concurrentie van INEOS-eigenaar Jim Ratcliffe in de strijd om voetbalclub Chelsea. De Britse miljardair heeft een bod van 2,5 miljard pond (bijna drie miljard euro) gedaan mét de belofte om nog eens 1,75 miljard pond (ruim 2 miljard euro) te investeren in de komende tien jaar.
 2. Kevin De Bruyne maakt weer kans op Player of the Season-award, Ronaldo en Mané doen dat zowaar niet
  Premier League

  Kevin De Bruyne maakt weer kans op Player of the Sea­son-a­ward, Ronaldo en Mané doen dat zowaar niet

  Kevin De Bruyne is één van acht genomineerden voor de Premier League Player of the Season award. De middenvelder van Manchester City kan de trofee een tweede keer winnen. Twee jaar geleden kwam hij in de poll bij de fans, een expertenpanel en de twintig clubkapiteins, als winnaar uit de bus. Vincent Kompany (2012) en Eden Hazard (2015) zijn de andere Belgen op de erelijst.
 3. Newcastle United: de miljardenclub die opnieuw naar boven mag kijken
  Premier League

  Newcastle United: de miljarden­club die opnieuw naar boven mag kijken

  Newcastle heeft de remonte helemaal ingezet. ‘The Magpies’ klopten zaterdag Brighton met 2-1, hebben met een 17 op 21 de degradatiezone achter zich gelaten en zijn opgeklommen naar een 14e plek in de Premier League. Dat onder impuls van nieuwe Saudische eigenaars die de geldbuidel al stevig opentrokken. Een situatieschets van wat er zich de voorbije maanden afspeelde in het noordoosten van Engeland.